Ingredients
Ingredients per al pa de motllo
per a la massa mare
100 gr aigua
5 gr sucre
130 gr farina de força
25 gr llevat premsat
per a la massa de pa
100 gr aigua
75 gr llet semidesnatada
50 gr oli girassol o d’oliva suau
10 gr sal
50 gr farina de força
220 gr farina d’espelta integral
20 gr farina de sègol
10 gr farina de civada
15g llavors de lli
1-2 cullerades pipes de carabassa
llavors de rosella
per al sandvitx
1 remolatxa petita
1 pastanagó
1 rodanxa d’api nap
1 cullerada formatge cremós
pebre sixuan, sal, oli, pebre bo
Elaboració
Començarem mesclant els ingredients de la massa mare en un bol. Quan tenguem una massa homogènia la taparem, deixarem que dobli el seu volum i faci bombolletes. Amb la calor d’ara en una hora estarà llesta.
Tamisarem les farines i la sal i hi unirem les llavors de lli i les pipes. Afegirem a la massa mare els ingredients secs alternant-los amb l’oli, la llet i l’aigua. Amassarem bé. La deixarem tovar fins que dobli el seu volum.
En una superfície enfarinada extendrem la massa desgasificada amb l’ajuda d’un aprimador. No fa falta que sigui molt prima, només la mesura justa que ens permiti enrodillar-la. Farem un rul·lo, enfonyarem les puntes cap avall i el posarem en un motllo allargat, millor si és a posta per pa. Deixarem que tovi una altra vegada.
Pintarem la superfície del pa amb una mica de llet i hi escamparem les llavors de rosella. L’enfornarem a 200ºC uns 25-30 minuts.
Una vegada cuit el refredarem, desmotllat, sobre una reixa.
Per fer el farcit tallarem les verdures ja pelades en juliana. Les mesclarem amb el formatge cremós i salpebrarem amb les espècies indicades. I ja està, així de fàcil. El pa és boníssim i la suavitat de la molla amb el cruixent de les verdures és una delícia. Esper que sigui del vostre gust.
Nota: Per coure el pa només he encès la part d’abaix del forn. Quan feia 25 minuts que hi era l’he desemmotllat i l’he deixat 5 minuts més amb el forn encès a dalt i a baix.