Aquest cap de setmana és una bona oportunitat per gaudir de la cuina de sa Pobla i, alhora, gaudir d’una exquisida proposta cultural.

El motiu és que la regidora de Cultura ha organitzat una edició especial d’Art i Copes, que enguany durà el nom d’Art i covid.

Les activitats es faran del 9 al 12 d’octubre en els espais tancats tendran un aforament limitat i controlat. Algunes activitats precisaran d’entrada.

El programa és el següent:

DIVENDRES, 9 OCTUBRE 

a les 19.15 hores. Can Planes–espais d’art i Cultura 

OBERTURA DE L’EXPOSICIÓ ‘NOVA REALITAT’ 

Una nova realitat no és una excusa per no generar cultura, doncs aquesta nova realitat sempre ha conviscut amb el món de l’art. Per aquest motiu aquesta exposició, aparentment, no té un fil conductor sinó que es tracta d’una exposició col·lectiva on 16 artistes han estat seleccionats per mostrar la seva tasca artística des de la màxima pluralitat disciplinària. Aquesta diversitat és el motiu fonamental, ja que esdevé la didàctica que es vol difondre a través de xerrades amb els propis artistes o visites guiades per a diferents persones del món cultural de forma presencial o virtual. El punt cabdal de tot aquest discurs és precisament conèixer el discurs plàstic, el procés creatiu i tot allò que envolta la eterna NOVA REALITAT de l’art.

 

A les 20 hores. Sa Congregació

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE LÍQUIDA 

Líquida és una novel·la breu i il·lustrada escrita per Marta Miralles i dibuixada per Catalina Valls. Una mirada femenina sobre el món. La sensibilitat d’una dona analitzant el seu entorn, el territori íntim i alhora quotidià de la seva existència. Invitació per www.ticketib.com

 

A les 22.30 h a la Plaça Major 

MOSTRA DE MÚSICA MODERNA

Música per amenitzar la vetllada a la Plaça Major. Una proposta d’Art Jove. El concert ha de garantir les distàncies, és per això que es demana al públic que romangui a les terrasses dels bars de la Plaça per escoltar el concert.

 

DISSABTE, 10 OCTUBRE 

A les 11 hores. Can Planes–espais d’art i Cultura 

EN JOAN DE SA MALETA

Contacontes d’un altre món Idea original i interpretació: Joan Alzina. 40’ En Joan de sa maleta és un aventurer divertit i esbojarrat que ha recorregut el món, que ha conegut i ha explorat els llocs més recòndits de la terra. Relata una de les moltes aventures i ho fa mitjançant la música popular mallorquina. Entrada: 1€ Les entrades només es podran comprar pel web www.ticketib.com Espectacle subvencionat pel Consell de Mallorca. Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

 

A les 19 hores. Sa Congregació 

LA CLASSE El Somni Produccions

Autor: Sergi Baos. Direcció: Joan M. Albinyana. Intèrprets: Rodo Gener i Pedro Mas. 80’ El Ramon i en Lluís passen la major part de la seva vida plegats, són amics de la infància. Han anat a la mateixa classe des de nins, han conviscut els millors anys de la seva adolescència, han crescut en vides paral·leles. Ho comparteixen tot, fins i tot el que no es pot compartir. En Lluís entra a la presó. En Ramon és l’advocat d’en Lluís durant els seus anys empresonat. En Ramon es converteix en el seu confessor. En Lluís és el company d’en Ramon en els darrers moments de la seva vida. En Lluís es converteix en el seu confessor. Tota una vida junts. Entrada: 5€ Les entrades només es podran comprar pel web www.ticketib.com Espectacle subvencionat pel Consell de Mallorca. Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

 

De les 19.30 hores a les 22.15 h a Can Planes–espais d’art i Cultura 

VISITES GUIADES NOVA REALITAT 

Durant el dissabte capvespre es realitzaran visites guiades a Can Planes–espais d’art i cultura. Les visites seran realitzades pels artistes de l’exposició Nova Realitat. Les entrades només es podran comprar pel web www.ticketib.com Els torns de les visites seran els següents:

TORN 1: de les 19.30 hores a les 20.15 h.

TORN LLIURE: de les 20.00 hores a les 20.30 h.

TORN 2: de les 20.30 hores a les 21.15 h.

TORN LLIURE: de les 20.00 hores a les 20.30 h.

TORN 3: de les 21.30 hores a les 22.15 h.

TORN LLIURE: de les 22.00 hores a les 23.00 h.

Els torns lliures no cal reserva. No obstant això, cal ser a l’entrada de Can Planes–Espais d’art i Cultura 15 min abans de l’inici de l’entrada lliure. A l’espera cal estar en fila i garantint les distàncies assenyalades al sòl. En cap moment, l’aforament dins la sala podrà ser superior a 40 persones.

 

A partir de les 19.45 h a la sala de presentacions de Can Planes-Espais d’Art i Cultura 

LECTURA DRAMATITZADA ‘A DOS PAS DE JO MATEIX’ 

Lectura dramatitzada de la peça A DOS PAMS DE JO MATEIX de Miquel Mas Fiol, finalista del certamen de Dramatúrgia del programa cultural Art Jove 2019. Es realitzaran tres passis. Es necessita reserva prèvia. Les entrades només es podran recollir pel web www.ticketib.com

  • TORN 1: de les 19.45 hores a les 20.00 h.
  • TORN 2: de les 20.15 hores a les 20.30 h.
  • TORN 3: de les 20.45 hores a les 21.00 h.

Els torns lliures no cal reserva. No obstant això, cal ser a l’entrada de Can Planes–Espais d’art i Cultura 15 min abans de l’inici de l’entrada lliure. A l’espera cal estar en fila i garantint les distàncies assenyalades al sòl. En cap moment, l’aforament dins la sala podrà ser superior a 40 persones.

 

A les 22.00 h a la Plaça Major 

CONCERT DE MINAGRAN 

Formats com a banda a l’hivern del 2019. Amb un so proper al post punk, low fi i indie rock, fan covers de diferents grups i preparen les primeres cançons pròpies. El conjunt pobler de música rock ens amenitzarà la vetllada del dissabte nit. El concert ha de garantir les distàncies, és per això que es demana al públic que romangui a les terrasses dels bars de la Plaça per escoltar el concert.

 

DIUMENGE, 11 D’OCTUBRE 

De les 12.30 hores a les 13.15 h a Can Planes–espais d’art i Cultura 

VISITES GUIADES NOVA REALITAT 

Durant el diumenge matí es realitzaran visites guiades a Can Planes–espais d’art i cultura. Les visites seran realitzades pels artistes de l’exposició Nova Realitat. Les entrades només es podran recollir pel web www.ticketib.com

Els torns de les visites seran els següents:

  • TORN LLIURE: de les 12.00 hores a les 12.30 h.
  • TORN 1: de les 12.30 hores a les 13.15 h.
  • TORN LLIURE: de les 13.15 hores a les 13.30 h.

 

A les 19 hores. Sa Congregació 

PETIT 

Petit és el projecte musical que Joan E. Castells lidera des del 2006. Amb sis discos publicats, la seva música ha anat dibuixant els paisatges emocionals, la natura i l’orografia de la pell amb cançons honestes que es vesteixen de sonoritats mediterrània i influències anglesa i americana. La seva és una proposta àmpliament valorada per la crítica a causa de la sinceritat poètica de les seves lletres i l’humanisme redemptor amb el que encara amb encert paraules i versos. Sebastià Llinares al baix. Curro Viera a la bateria. Joan Ernest Castells, guitarra. Bernat Xamena, trompeta, fliscorn i glockenspiel. Juanjo Tomàs, guitarra elèctrica. Entrada: 5€ Les entrades només es podran comprar pel web www.ticketib.com Espectacle subvencionat pel Consell de Mallorca. Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística.

 

DILLUNS, 12 D’OCTUBRE 

A les 19.00 hores. Can Planes–espais d’art i Cultura 

CASA 

Creació , direcció i interpretació:  Catalina Florit, Maria Bauçà i Maria Rosselló Disseny de vestuari: Irene Soler Producció: El Somni Produccions. 20’. Tres dones mostren en clau d’humor i des de la diversitat de cadascuna de les cases, la necessitat d’avançar cap a la coresponsabilitat real en l’àmbit de la llar. És una peça de teatre breu seguida d’un col·loqui per reflexionar sobre la igualtat, els estereotips, la conciliació, la càrrega mental de les dones en les tasques d’atenció, la gestió del temps, etc. Invitació per www.ticketib.com Iniciativa impulsada per la Direcció Insular d’Igualtat i Diversitat del departament de Presidència del Consell de Mallorca.