El municipi de Sóller celebra fins al 12 de novembre les Jornades Gastronòmiques de Bolets, amb 9 restaurants participants i el suport de l’Ajuntament. Aquest 2023, les jornades arriben a la quarta edició i tenen com a objectiu fomentar i promocionar el consum d’aquest producte tan valorat pels cuiners de la vall de Sóller i pel Port de Sóller.
Un dels restaurants que destaca per qualitat culinària és Can Boqueta. El seu cuiner Kiko Martorell explica que ha concebut un menú de migdia molt especial: “L’oferim de dimarts a dissabte només els migdies, amb reserva prèvia. A part, teniu la possibilitat de triar el nostre menú degustació que també us oferim tant els migdies com els vespres, en el qual ens hem inspirat en aquest meravellós producte. Esperem que algun d’aquests menús sigui del vostre gust”.
El menú d’aquestes Jornades de Bolets de Can Boqueta és el següent:
- Entrant: Crema de carabassa amb vieires i trompetes de la mort
- Principal: Llana de vedella gratinada amb ceps i formatge maonès
- Postres: Gató d’ametlla amb cremós de xocolata i gelat de tòfona
El preu sense begudes és de 35 euros i maridat amb un vi per a cada plat (Giró Ros de Galmés i Ferrer, Mossèn Alcover de Pere Seda i Dolç de Binigrau) és de 49,5 euros.
També desaquen altres restaurants com El Guia, de la ciutat de Sóller, el menú del qual inclou:
- Aperitiu: copa de cava de benvinguda i croqueta de boletus
- Primer plat: Calamars farcits de carn capolada amb bolets i patató bullit
- Segon plat: Llom amb col, esclata-sangs i verduretes de temporada
- Postres: Pastís d’albercoc amb gelat de formatge mascarpone.
El preu és de 32,5 (begudes no incloses). També hi ha l’opció de fer mig menú per 26,5 euros.
Al Port de Sóller, també hi trobareu el restaurant Campo Sol, que ofereix plats especials per a aquest esdeveniment gastronòmic. Concretament hi trobareu:
- Canelons d’ànec amb salsa de bolets
- Frit de porc amb esclata-sangs
- Cuixa de xot amb bolets i ‘graten’ de patata
- Calamars farcits de peix i bolets Pastís de formatge trufat
Podeu reservar-hi taula al: 971 63 00 49
La resta de restaurants participants el podeu consultar en aquest mapa: