L’Associació d’Amics del Museu de Mallorca i l’Obra Social de Sa Nostra organitzen, a partir del mes de novembre, el cicle Sopars de cine, una proposta en què la projecció de pel·lícules destacades per la seva connotació gastronòmica es complementa amb el sopar posterior.

El cicle, que tindrà periodicitat mensual, s’inicia amb la projecció del film El festín de Babette (1987), de Gabriel Axel. El menú del sopar consistirà en: sopa de marisc (en lloc de la sopa de tortuga, que és una espècie protegida); blinis Demidoff, guàtleres en sarcòfag, formatges francesos en maridatge amb diversos vins, fruita

La proposta és tot un plaer pels sentits, atès que després de gaudir del cinema amb la vista i l’oïda, els assistents exercitaran el gust i el tacte i l’olfacte amb els menjars inspirats en cada pel·lícula i se sentiran més partícips del film contemplat.

Programació

  • Divendres 9 de novembre: El festín de Babette (1987), de Gabriel Axel (Dinamarca)

Sopar: Sopa de marisc (en lloc de la sopa de tortuga, que és una espècie protegida); blinis Demidoff, guàtleres en sarcòfag, formatges francesos en maridatge amb diversos vins, fruita

  • Divendres 14 de desembre: La quimera del oro (1925), de Charles Chaplin (EEUU)

Sopar: Ball de panets farcits, cordons de bota, claus de bota per xuclar (aletes de pollastre, de fet). De postres, soufflé Alaska (naturalment)

  • Divendres 11 de gener: Chocolat (2000), de Lasse Hallström (Regne Unit)

Sopar: Conill a la xocolata i altres plats amb la xocolata com a ingredient

  • Divendres 1 de febrer: Tomates verdes fritos (1991), de John Avnet (EEUU)

Sopar: Tomàquets verds fregits i carn a la graella (no se servirà carn de xèrif!)

  • Divendres 8 de març: Como agua para chocolate (1992), Alfonso Arau (Mèxic)

Sopar: Cuina mexicana (no massa coent!)

  • Divendres 5 d’abril: El evangelio según San Mateo (1964), Pier Paolo Pasolini (Itàlia)

Menú: Recreació de l’Últim Sopar de Jesús (amanida, anyell rostit, San Mateo pa àzim, dàtils i figues seques amb ametlles torrades).

  • Divendres 3 de maig: Comer, beber, amar (1994), Ang Lee (Taiwan)

Sopar: Cuina xinesa

  • Divendres 7 de juny: La última cena (1976), Tomás Gutiérrez Alea (Cuba)

Sopar: Cuina cubana

Preu del sopar i forma de pagament

Amics del Museu i clients de Sa Nostra: 22 €. Públic en general: 25€.

Pagament: Fins al dimecres anterior, mitjançant transferència al compte 2051 0099 80 1048730535. En el concepte, cal indicar la data del sopar i el nom de les persones que en gaudiran. Més informació: fundacio@sanostra.es