Inclou visites a cellers, tasts, tapes i música

Santa Maria és terra de bon vi. Bé ho demostren els 7 cellers que hi tenen vinyes. Per això, un cop passada la verema del mes de setembre, arriba el moment de tastar el vi novell, el que no ha passat per bota, i a Santa Maria ho fan amb una gran festa que es va iniciar el dissabte 17 amb una jornada en que es varen tallar les branques de pi (que indiquen on es ven el vi) per engalanar el poble.

Marilena Borràs, regidora de Promoció Econòmica i Mercats, us convida a participar en aquesta gran festa mallorquina, que es concentra els dies 23 i 24 de novembre. El divendres 23 es lliuraran les insígnies Brot de Pi que enguany premien la tasca de Macià Capó, Joana Cabot i Andreu Oliver; un acte que tendrà lloc a les 20 hores a Ses Cases des Mestres i que comptarà amb l’actuació musical de Victorí Planells i estarà presentat per l’actor Miquel Torrens.

Les visites als celles es faran durant el matí del dissabte, que obriran portes per mostrar les instal·lacions, tastar i comprar vi. Hi podeu anar pel vostre compte o optar per fer-ho amb el Tren del Vi. Aquests itineraris amb locomotora tenen les places limitades, costen 5 euros i els tiquets es poden comprar a Ca s’Apotecari, el dimarts 20 i el dimecres 21 de novembre de 16 a 20 hores. Hi ha dues rutes i dues sortides, una a les 9.30 h i una altra a les 11.30 h, que són les següents::

  • Tren 1: Visita aBodegues Macià Batle, 7103 Petit Celler, Celler Sebastià Pastor i Celler Ramanyà.
  • Tren 2: Vistia al Celler Son Crespí de Passatemps, Bodegues Angel, Celler Jaume de Puntiró.

El dissabte a vespre se celebrarà la Festa del Vi novell a la Plaça Nova, on es podrà tastar el vi novell del 2018 dels cellers santamariers. A més, hi podreu gaudir de les tapes dels bars i restaurants locals i la música de BOC i el vi novell de Santa Maria del Camí. Les tapes valdran 2 euros i hi participen els bars i restaurants següents:

  • Bar Can BeiaFilet amb xampinyons 971 62 00 70
  • Bar Can FrancoPilotes amb ensalada russa 971 62 03 82
  • Bar Es Punt Entrepà de calamars 971 62 11 94
  • Bar Sa PlaçaFrit mallorquí 971 62 06 08
  • Bojos per la CuinaCroquetes variades 971 62 07 76
  • Cafè Restaurant HostalsMini Cordon Bleu 971 14 09 65
  • Celler Sa Sini Postres casolanes 971 62 02 52
  • La TaleguitaCarn en salsa 971 62 03 10
  • Pizzeria Restaurant FelliniPizzes 971 62 09 76
  • Restaurant Ca’n BarryCostellam marinat 871 57 87 00
  • Restaurant Es ViuFrit vegà 871 23 20 80
  • Restaurant RuycalPorcella 971 14 02 50
  • Restaurant Antica RomaCistella de parmesà amb arròs i reducció de Macià Batle 651 13 87 21
  • Celler Sa FontLlom amb col 971 62 03 02
  • Can ChusPernil tallat a ganivet 971 62 10 43
  • Bar Dit i FetEnsalada russa i carn en salsa 971 62 11 34