Durant els mesos de desembre i gener, Menorca celebra la 6a edició de les jornades gastronòmiques Dimecres de Brou. La iniciativa permet gaudir d’un menú complet en què els plats de cullera són els protagonistes per només 14 euros.

L’activitat fomenta durant la temporada baixa el dinamisme gastronòmic i econòmic. En total hi participen una desena de restaurants de Menorca de les localitats de Ciutadella, Maó, Ferreries, es Mercadal, Sant Climent i que ajuda a combatre el fred,d’una manera ben saborosa.

L’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries és l’organitzadora d’aquesta iniciativa que va posar en marxa el 2014.  Per a aquesta edició, els dimecres que podeu assaborir el brou menorquí seran els dies 4, 11 i 18 de desembre, i 8, 15, 22 i 29 de generAquesta experiència culinària es pot complementar amb visites turístiques i culturals com la ruta talaiòtica, senderisme pel Camí de Cavalls, fars, cales, museus, etc.

El brou de Menorca té com a ingredients principals la carn de vedella xenc, gallina, patates, ciurons, tomàtic, ceba, pastanaga, herbes i sobrassada. Ara bé, realment són com dos plats en un ja que primer se serveix i es menja la sopa, normalment amb fideus; i després la resta d’ingredients que s’han bullit dins l’olla.

El preu de menú a tots els restaurants i bars participants és de 14 euros i inclou aigua o copa de vi, pa i postres.

Els restaurants de Menorca que participen a Dimecres de Brou 2019 són:

D’altra banda, cal recordar que fa tot just un mes Menorca va presentar a Brussel·les la candidatura per ser Regió Gastronòmica Europea 2022, decisió que es farà pública l’any 2020.