Els actes es fan del 8 a l’11 de novembre de 2018

El programa de la Fira de la Carabassa arriba ben carregat de propostes, una oferta ben entretinguda i, alhora suculenta organitzada per l’Ajuntament de Muro amb el suport d’entitats de la vila i dels veïnats del 8 a l’11 de novembre, on hi trobareu Ruta de TapesTast de Vi, Ruta Gastronòmica i la Fira. De fet, el batle de Muro, Martí Fornés, i el regidor de Fires, José Juan Aguiló, us conviden a passar un cap de setmana ben entretingut a Muro.

Els actes comencen el dijous, 8, amb la xerrada de la Dra. Caterina Valriu sobre la Cuina popular de Mallorca (a través de les rondalles mallorquines), que tendrà lloc a la Biblioteca, a les 18.30 hores.

Divendres, 9 de novembre hi haurà la Ruta de Tapes que oferirà, a partir de les 21 hores, les creacions culinàries de 6 restaurants de Muro, que pots recórrer amb el minitren que s’ha previst per a l’ocasió. Els restaurants que hi participen són Nou Can Palau, Bar Son Moro, Bar Cosca, Le Chaval, Nou Poliesportiu i Restaurant Can Ribera by Zafiro.

La carabassa és l’element més característic de la Fira de Tardor de Muro, i per aquesta contrada se’n fan de bones. Per això, hi haurà activitats que tenen aquesta hortalissa com a protagonista. Per exemple, el dissabte 10 de novembre, hi haurà un taller de llanternes organitzat pels Dimonis de sa Pedrera, a les 10.30 h, a la Plaça dels Abeuradors, que en cas de ploure es farà al mercat cobert. A la mateixa hora, hi haurà una conferència sobre el conreu i ús de la carabassa a Muro (del País Valencià), un acte ben interessant que inclourà un tast de productes valencians i que està organitzat per la Societat Gastronòmica de Muro d’Alcoi. La ja tradicional processó de llanternes es farà el mateix dissabte, a les 17.30 hores, acompanyats pels Renovers de sa Pedrera i recorrerà la Plaça Comte d’Empúries, el carrer Bisbe Albertí, la Plaça de Sant Martí, el carrer de Miquel Tortell, el carrer Martorell i la Plaça Comte d’Empúries.

Com a terra de bon vi, Muro organitzà la 13a edició del Tast de Vi una cita que se celebra el dissabte 10, al bell Claustre del Convent, de 18 a 21.30 h, en què hi seran presents una desena de cellers com Butxet, Can Axartell, Son Ramon, 7103 Petit Celler, Antonio Nadal Ros Bodegas & Viñedos, Jaume de Puntiró, Binigrau, Sebastià Pastor, Ca sa Padrina i Bodegas Bilbainas.

Però encara n’hi ha més perquè també el dissabte hi haurà la Ruta Gastronòmica amb Cuina de Carabassa. A partir de les 21 h, 8 restaurants oferiran una degustació de la gastronomia murera amb plats elaborats amb carabassa. A continuació en teniu les propostes:·

Nou Ca’n Palau

  • Bacallà amb tombet de salsa de carabassa i altres plats
  • Ensaïmada de carabassa

Reserves: 605 327 488

Restaurant Le Cheval

  • Crema de carabassa amb curri i llet de coco
  • Pastís de carabassa i verdures
  • Gambes a la planxa
  • Broqueta de pollastre amb carabassa i bacó amb confitura de carabassa
  • Puré violeta amb vieres caramel·litzades i mousse de carabassa
  • Postre sorpresa de carabassa

Reserves: 971 537 471

Nou Bar Poliesportiu 

  • Carta especial Fira de la Carabassa.

Reserves: 971 86 23 77

Restaurant sa Fonda 

  • Bufet especial Fira

Reserves: 971 53 79 65

Freiduria Can Bernat 

  • Bacallà a la mallorquina amb xerop de carabassa i guarnició
  • Calamar a la planxa amb guarnició
  • Braç de me amb arròs salvatge, bolets i fruits secs
  • Entrecot d’Angus amb guarnició
  • Costellam de porc ibèric amb salsa de Pedro Ximenes i guarnició
  • Coca de carabassa amb xocolata

Reserves: 699 690 121

Restaurant Can Ribera by Zafiro 

  • Galtes confitades amb puré de carabassa
  • Frit de verdures amb carabassa
  • Braç de me dessossat a baixa temperatura
  • Bacallà a la mallorquina
  • I altres plats

Reserves: 971 53 73 65

Bar 6 Tons

  • Especial sopar Fira de Tardor: Grill: mitjana (xuletón), rellom, pollastre
  • Menú infantil
  • Postres: Pastís de carabassa

Bar Cosca

  • Variats o frits amb reserva prèvia
  • Menú infantil amb reserva prèvia

Reserves: 655 514 257 / 971 53 71 13

I encara hi ha més trull perquè el diumenge 11 de novembre se celebra la tradicional Fira de la Carabassa, on hi trobareu paradetes, artesania, exhibicions, a més de degustacions de productes de carabassa fets pel Forn Cal Rei, que oferirà ensaïmada de carabassa; i del Forn Can Moroto, que tendrà cremadillos de carabassa; a l’esplanada de davant l’Ajuntament. A més del Concurs de Carabasses, una competició oberta a tothom en la qual hi haurà dues categories, la carabassa autòctona més feixuga (característiques de la carabassa autòctona: Forma: esfèrica (rodona) però aplanada del capoll a la flor (l’ull), presenta l’entorn acostellat.Color:gris clar. Textura: de pell dura i fina al tacte. No ha de presentar berrugues) i la carabassa no autòctona més feixuga.

Consultau-ne el programa complet a: https://gastronomicament.cat/wp-content/uploads/2018/11/Fira-de-la-Carabassa-Muro-2018.pdf