/

Una vintena de cellers de Mallorca participen a FENAVIN

Hi presenten 150 vins amb l'objectiu d'augmentar les vendes a Espanya

Un total de 17 cellers de les denominacions d’origen Pla i Llevant i Binissalem, com també de la indicació geogràfica protegida Mallorca són presents a FENAVIN (Fira Nacional del Vi), que se celebra aquesta setmana a Ciudad Real. Es tracta d’un dels esdeveniments més importants de l’Estat.

L’objectiu dels cellers és incrementar les vendes en territori espanyol. Per això, comparteixen un estand propi amb devers 150 vins.  De fet, els vins de les Balears cerquen a FENAVIN augmentar les seves vendes al mercat espanyol on, de moment, només venen un 3% del total produït.

El ministre d’Agricultura Luis Planas ha visitat la parada  i s’ha interessat molt per les varietats que es cultiven i que s’estan recuperant a les Illes Balears, i per l’empenta del sector. Per la seva banda, Mae de la Concha, consellera d’Agricultura de les Illes Balears ha remarcat que “som aquí per augmentar la seva presència i importància, donant a conèixer uns vins tan singulars i de tantíssima qualitat com els de les Balears, que cada vegada sorprenen a més gent”.

Després del fre a les fires que va suposar la crisi per la COVID-19, des de la conselleria d’Agricultura, a través de la direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, s’ha apostat per l’assistència a les fires alimentàries més destacables, on els vins de les Illes sempre han estat presents i on, per primera vegada, han assistit units amb el suport del Govern.

En creixement i fonamental per al sector primari
El sector, que es troba en una fase de creixement i està recuperant xifres de negoci anteriors a la pandèmia, és un sector amb gran potencial econòmic i, actualment, també un atractiu a nivell turístic que, segons De la Concha, “aporta valor afegit a la nostra economia, té molt de futur i, és i serà fonamental per al nostre sector primari”.

Els cellers que han volgut assistir a FENAVIN són Vins Miquel Gelabert, Son Juliana, Blanca Terra, Dalt Turó, Santa Catarina, Bodega Son Vich, Butxet, Binigrau, Finca Es Fangar, Mortitx, Can Xanet, Miquel Oliver, Finca Biniagual, José L. Ferrer, 7103 Petit Celler, Bodegas Bordoy i Son Prim.

Fotografies: CAIB

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat