L’acció del Govern balear pretén difondre aquesta iniciativa que permet comprar sense intermediaris els aliments obtinguts a la finca

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Agricultura i Pesca, a través del Servei de Millora Agrària i Pesquera de les Illes Balears (SEMILLA) han posat en marxa la segona campanya de Venda Directa. Els vianants de Palma es trobaren dia 23 de desembre amb un hort al carrer amb hortalisses de la temporada.

Es tracta d’una acció per donar a conèixer Venda Directa,  perquè els consumidors reconeguin les finques que ofereixen aquest servei de manera que puguin establir un contacte directe amb el productor,conèixer l’origen del producte o l’elaboració d’un procés de transformació. Actualment hi ha 33 explotacions a les Illes Balears amb el distintiu de Venda Directa, on es venen, sense intermediaris, els productes obtinguts de l’activitat agrària pròpia.

Calendari 2018 El Gust dels Aliments de les Illes Balears

D’altra banda, SEMILLA ha editat un calendari per l’any 2018 sobre una selecció aliments típics i tradicionals de les Balears.  L’objectiu és donar a conèixer aquesta gran varietat de productes i sobretot de fomentar-ne el seu consum.

El mercat de l’Olivar de Palma ha estat l’escenari escollit per presentar aquest calendari que es regalarà als clients dels principals mercats de les Illes. El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, explica que  “aquest calendari és un recull de la tradició gastronòmica de les nostres illes i està esquitxat d’anècdotes, dates assenyalades i, sobretot, dels productes nostres de qualitat. Productes que parlen dels valors i de la nostra identitat mentre ens situen en el temps, marquen el nostre dia a dia i alimenten el nostre sentiment de pertinença”.

Se n’han editat 5.000 calendaris que es repartiran ens els mercats de referència de les Illes. Dotze persones reconegudes de diferents àmbits de la cultura, gastronomia i del món de l’esport i el periodisme d’arreu de l’arxipèlag han aportat el seu testimoni on vinculen les seves vivències amb els productes. En petits relats, expliquen les anècdotes de la seva infància, curiositats i pensaments més gastronòmics. Hi han participat, el cantant Pau Debon, l’actor Toni Gomila, la periodista Neus Albis, Mavi García, duatleta i ciclista professional, el mestre i pagès eivissenc Pere Planells, l’actiu menorquina Laura Pons, el campió olímpic, Joan Llaneres, la xef Maria Salinas, l’escriptora Carme Riera, el músic i productor musical eivissenc Joan Barbé, el cantant i músic menorquí Cris Juanico i l’escriptor Sebastià Alzamora.