/

Ricardo Rossi guanya el II Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller

Juan Antonio Guerra, del restaurant Es Fum, n'ha aconseguit el segon premi

El xef Ricardo Rossi, cap de cuina de l’Hotel Valldemossa, ha guanyat la segona edició del Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller. En aquesta edició de 2022, el cuiner xilè s’ha proclamat campió amb un plat que ha anomenat Umami de gamba, que consisteix en una gamba vermella confitada en oli i taronja de Sóller, un ravioli de consomé de gamba, un aire de gamba i coco i un cruixent de pa amb sobrassada.

El Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller és promogut per la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sóller i es va celebrar el dilluns 19 de setembre en el restaurant Suculenta del Port de Sóller.

El segon premi ha estat per al sevillà Juan Antonio Guerra, del restaurant Es Fum (Costa d’en Blanes, Mallorca), que ha competit amb una gamba vermella curada en sal de fonoll, salmorejo dels seus caps i escuma de poma coenta.

En aquesta segona edició s’hi han validat 39 inscripcions procedents de 13 comunitats autònomes. El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Reial Acadèmia de Gastronomia i d’aquest jurat, i pels cuiners Susi Díaz, Álvaro Salazar, Raúl Resino i Cati Pieras, ha valorat els aspectes següents de cada recepta: gust (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5).

La dotació econòmica dels premis és de 1.500 euros per al guanyador i 500 euros per al segon classificat. L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; l’empresa Tres Cultura, responsable de gestió i producció; el cuiner Kiko Martorell, del restaurant Ca’n Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grupo Gourmets), director d’aquest esdeveniment.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat