Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

La conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació participarà amb un estand propi a l’edició 34 del Saló Gourmets, que se celebrarà a Madrid del 18 al 21 d’octubre. La direcció general de Polítiques per a la Sobirania Alimentària ha organitzat l’assistència a la fira, sota el lema ‚Quatre illes per assaborir‘, que comptarà amb més de 30 entitats representades, entre administracions, tots els consells reguladors, marques de qualitat i aliments tradicionals, i empreses. Segons la directora general, Paula Valero, l’objectiu és «mostrar els productes agroalimentaris de cada una de les illes, així com la diversitat i la riquesa gastronòmica que les caracteritzen». «Tenim productes de les Balears que són molt preuats i coneguts fora de les illes, i d’altres que no ho són tant, i també volem donar-los a conèixer», ha explicat.

Juntament amb l’Associació de Cuiners i Cuineres Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) i l’Associació Balear de Sommeliers (ABS) s’han organitzat un seguit d’activitats que tindran lloc a l’estand de la conselleria (pavelló 4, estand 4H34). Consistiran en l’elaboració de plats representatius de cada una de les illes, a càrrec de cuiners i cuineres de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. De cada un dels plats que es cuinin, 12 en total, es donaran a tastar 50 racions. A la vegada, els sommeliers faran tasts de vins i begudes espirituoses de les Balears.

La consellera Mae de la Concha assistirà a la inauguració de la fira el pròxim 18 d’octubre. El pròxim 20 d’octubre, a las 16.45 h, també presentarà una taula rodona que duu per nom ‚4 illes per assaborir‘ amb els seus maridatges. Es farà a l’espai ‚Show Cooking Gourmet‘, situat al pavelló 4 A50, i consistirà a cercar el maridatge idoni per a cada un dels plats que els cuiners i cuineres han elaborat durant els dies de la fira a l’estand de la conselleria. La consellera estarà acompanyada del president de l’ABS, Daniel Arias, el president d’ASCAIB, José Cortés, i la també membre d’ASCAIB, Sílvia Anglada.

Programa d’activitats de l’estand

Dilluns, 18 d’octubre

 • 12 h: Igor Rodríguez: Llampuga curada fumada, tomàtiga de ramellet dolça i allioli d’all torrat
 • 30 h: Jose Cortés: Ensaïmada frita, xot mallorquí a baixa temperatura, xocolata picant i ‚ceviche‘ de peres
 • 15 h: Cati Pons: Calamars farcits de peix de temporada i gambes de Sóller, amb salsa i patató

Dimarts, 19 d’octubre

 • 12 h: Sara Valls: Ensalada pagesa de Formentera
 • 13:30 h: Jose Cortés: Coca de garrova i oli de Mallorca (DOP) amb escabetx de llampuga
 • 15 h: Igor Rodríguez: Bao de Pebre de tap de cortí (DOP), porc negre i iogurt d’albercoc de Porreres

Dimecres, 20 d’octubre

 • 12 h: Cati Pons: Arròs de sopes mallorquines amb Sobrassada de Mallorca (IGP), botifarrons, porc negre i bolets
 • 30 h: Sílvia Anglada: Vedella de Menorca amb ceba i tàperes (Fra Roger)
 • 15 h: Miquel Gelabert: Frit amb caragols i allioli de patata

Dijous, 21 d’octubre

 • 12 h: Coca de blat de xeixa, formatge Mahón-Menorca (DOP), mel i Sobrassada de Mallorca (IGP)
 • 30 h: Sara Valls: La nostra versió de flaó eivissenc
 • 15 h: Miquel Gelabert: ‚Variat de Miquel Gelabert‘. Llengua de vedella amb tàperes i tallarins de sípia