Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

El bon preu de la garrova, i especialment del garroví, en aquesta temporada ha fet que hi hagi gent que s’hagi dedicat a robar les garroves d’altri. Bona mostra d’això va ser la detenció fa uns dies d’una persona amb una tona i mitja de garroves que havia robat.

Nou procediment per vendre garroves

Davant aquest i d’altres denunciats per les cooperatives agroalimentàries, la Conselleria d’Agricultura del Govern de les Illes Balears i la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) han decidit coordinar un procediment per recollir la informació sobre l’origen de la garrova que es comercialitza i, d’aquesta manera, impedir-ne la compra.

A partir d’ara, qualsevol venda de garrova a una cooperativa, emmagatzemador o qualsevol altre operador econòmic, haurà d’anar acompanyada d‚una fitxa firmada pel titular de la finca de manera que autoritzarà l’operació a qui en faci la venda i n’especificarà l’origen. Sense aquest document, no es podrà comercialitzar l’aliment.

A més a més, l’equip de Robatoris en el Camp (ROCA) de la Guàrdia Civil podrà inspeccionar magatzems i locals de cooperatives, com també demanar-ne els comprovants de les compres davant qualsevol sospita de robatori.

Foto: www.caib.cat