/

Cara Nord 2017 – Palo de Licors Moyà – La Cuvée Brut Laurent-Perrier

Vinícola, la secció de vins i licors de Gastronòmicament us ofereix una tria seleccionada de les novetats i propotes més destacades de l'actualitat.

Cara Nord 2017 

El celler Cara Nord presenta la nova anyada de Cara Nord Blanc, fruit de les varietats Macabeu, Chardonnay i Trepat, un raïm negre que s’ha vinificat com si fos blanc. Aquesta darrera varietat és autòctona de la zona de la Conca de Barberà. De fet, el vi Cara nord Blanc 2017 pertany a la denominació d’origen Conca de Barberà que l’ha premiat com a millor vi blanc jove d’aquesta DO.

Les vinyes d’on prové aquest vi estan cultivades en altura, fins a 800 metres, en una zona qualificada d’interès geològic. El cultiu es fa en secà, de manera que en resulta un vi aromàtic, amb records de pinya i pruna verda. En boca és àcid però equilibrat, amb un suau tacte envellutat. Preu: 10,5 euros

 

Palo de Mallorca de Licors Moyà

Licors Moyà elabora des de l’any 1890 licors tradicionals de Mallorca, com el palo, un aperitiu que no falta a les taules mallorquines. Es pot prendre sol, amb sifó o, també, amb tònica. Aquesta beguda s’obté a partir d’alcohol, sucre, sucre caramel·litzat i plantes molt amargues.

A Licors Moyà fan servir una infusió d’escorça de quina, arrels de genciana, camamil·la, ratlladures de llimona, nou moscada, herba lluïsa i canyella. La beguda es va fer popular per combatre les febres tercianes que antigament castigaven la població i que gràcies a la genciana i a la quina que ajuden a paliar aquesta malaltia. Preu: 11 euros.

 

 

La Cuvée Brut de Laurent-Perrier

Elaborat amb Chardonnay (50%), Pinot Noir (30%) i Pinot Meunier (20%), aquest xampany destaca per una gran finor i frescor fruit d’un llarg procés d’envelliment. És una bona manera d’introduir-se en aquesta firma francesa, una de les destacades del sector.

Té un color pàl·lid d’or, amb bombolles fines i persistents. Al nas es noten notes fresques de cítrics i de flors blanques, també de melicotó i fruita blanca. És un vi escumós delicat que es recomana servir entre 8º i 10º graus. Preu: 42,9 euros.

 

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat