/

Consulta tota la informació i activitats de Protur Chef 2022

Del dijous 17 al diumenge 20 de març tindrà lloc la 4a edició del Concurs Estatal d'Escoles de Cuina Protur Chef

Del dijous 17 al diumenge 20 de març tindrà lloc la 4a edició del Concurs Estatal d’Escoles de Cuina Protur Chef. La cita tendrà lloc a l‘Hotel Protur Biomar Gran Hotel i Spa de sa Coma (Sant Llorenç des Cardassar) i hi competiran 18 estudiants de quinze escoles provinents de tretze ciutats de tot l’Estat espanyol, inclosos vuit representants de Balears, després d’una fase prèvia amb gairebé 300 participants.

El xef Tomeu Caldentey, president del jurat, acompanyat del conductor del certamen, el també cuiner Koldo Royo, varen presentar aquest esdeveniment el dijous 10 de març,  a l’Hotel Protur Naisa de Palma. Tots dos han explicat que el programa d’activitats inclou una nombroses propostes: tallers, tasts, maridatges, cuina en directe, conferències i mercat gastronòmic, a més del ja habitual i esperat concurs Protur Chef Kids.

A més, han presentat les dues novetats d’enguany: la primera edició dels premis Cullerot Daurat i la celebració de Protur Chef Celebrities, a benefici d’Aproscom, fundació que treballa per a les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca de Manacor.

Quant als premis Cullerot Daurat, s’han revelat els guardonats: el xef d’origen francès Gérard Tétard (cuiner del restaurant Ses Rotges de Cala Rajada, que va ser el primer establiment de Balears a rebre una Estrella Michelin), l’ens de radiotelevisió IB3 (per la seva tasca de potenciació i dinamització de la gastronomia de les illes) i Rosa Maria Esteva (empresària barcelonina fundadora del Grup Tragaluz i propietària de l’icònic restaurant El Mordisco de Barcelona).

Pel que fa a Protur Chef Celebrities, hi participaran, per parelles, 8 personalitats com ara, els televisius Miquel Montoro i Toni Ballador; els humoristes Carlitos Alcover i Jaime Gili; la model i actriu Marga Bonnín i l’actor Joan Carles BestardMadó Pereta; la influencer Maria Barceló i la periodista Esmeralda Marugán.

Programa d’activitats de Protur Chef 2022:
(Entrada gratuïta al concurs, tasts, conferències i mercat gastronòmic)

Dijous 17 de març

  • 19 h Sorteig de torns dels participants de Protur Chef

Divendres 18 de març

  • 14:30 h Primera semifinal Protur Chef.
  • 17h Taller de cuina hindú al restaurant Asian.
  • 18 h Ruleta Sensorial Kids i sorteig torns per a la participació Protur Chef Kids 2022.
  • 19 h Tast Sensorial caves & xampany amb fumats, al Gran Auditorium, impartit per Daniel Arias de l’Associació de Sommeliers de Balears.  Entrada de pagament.
  • 19:30 h Primers guardons Cullerot Daurat.
  • 21 h Sopar de maridatge Steak Xperience al restaurant La Toscana, carn amb maridatge de cerveses o vi del celler José Luis Ferrer.  Entrada de pagament.

Dissabte 19 de març

  • 10-20 h Mercat gastronòmic.
  • 10 h Taller de chutney: chutneys de Mallorca, km 0 al restaurant La Toscana, impartit per Angelina Gacias.  Entrada de pagament.
  • 10 h Primera semifinal Protur Chef Kids.
  • 11 h Segona semifinal Protur Chef.
  • 11 h “La introducció dels licors mallorquins dins la cocteleria” amb tapes Protur Hotels – Piano Bar. Entrada de pagament.
  • 11 h Show cooking “Peixos oblidats”, per Marta Rosselló, xef del restaurant Sal de Cocó.
  • 11:30 h Tapes i variats Protur Hotels
  • Tast Sensorial Vermut, gildes i banderilla, impartit per Daniel Arias de l’Associació Sumilleres Baleares. Reserva la teva plaça de tast aquí.
  • Taller de cuina Peruana «Plat bandera Perú, cuinant ceviches», impartit per Irene Gutiérrez Restaurant Sumaq.  Entrada de pagament.
  • 12:00 h. Xerrada gastronòmica: “La cuina dels arrossos”, amb Kike Martí xef de Va d’Arròs, presenta Miquel Àngel Adrover, editor gastronòmic.
  • 15 h Segona semifinal Protur Chef Kids.
  • 16 h Tercera semifinal Protur Chef.
  • 16 h Show Cooking sensorial Triangular del Cafè, augmenta la teva memòria sensorial per Marabans al restaurant Azafrán.
  • 16 h Xerrada gastronòmica “Visions personals sobre el vi de Mallorca” amb Ramon Servalls de cellers Macià Batle, Arnau Galmés de celler Galmés i Ferrer i del celler José Luis Ferrer, Carles Rodríguez de celler Selva Vins. Presenta i modera Laura Calvo, directora comunicació Flor de Sal d’es Trenc.
  • 16-19 h Taller gratuït per a infants «Wraps», a Piano Bar.
  • 16 h Taller cuina mexicana al restaurant La Toscana.
  • 17 h Show Cooking «L’Art de Moldejar Xocolata – Mones de Pasqua Creatives», per William Tétard al restaurant Azafrán.
  • 17 h Assaborint el Mediterrani. Tast de cerveses amb Estrella Damm per Lucia Pardo Ripoll.
  • 17:30 h Tapes Protur Hotels.
  • 17:30-19:30 h. Variats Protur Hotels.
  • Conferència interactiva «Els 5 sentits de la Flor de Sal des Trenc» a Rincón Estrella Damm, amb xef Tomeu Caldentey, Juan Pinel xef executiu Blue Jazz Club, Núria Granados nutricionista RCE Mallorca, Carlos López Roig Nutrició Humana Dietètica a la UIB i director general de l’Escola Universitària ADEMA.
  • 18 h Tast Sensorial de vins amb xocolates per Leonidas Xocolata i Daniel Arias, de l’Associació de Sommeliers de Baleares, al restaurant Azafrán.
  • 19 h Anunci dels finalistes Protur Chef i Kids.
  • 19:30 h Show Cooking Tapes & Mixability Royal Bliss, per Igor Rodríguez Xef Restaurant El Bandarra i Kike Bayano Co Founder, Events Manager & Head Bartender a The Rocks Events.
  • 19:30 h Show Cooking “Cuina Atlàntica amb Lamprea Gallega”, per Rafael Brantuas, al restaurant Azafrán.
  • 21 h Sopar maridatge Restaurant Asian amb maridatge de còctels.
  • 21 h Sopar maridatge Restaurant Toscana amb vins del celler Macià Batle.

Diumenge 20 de març

  • 10-16 h Mercat gastronòmic.
  • 09:30 h. Final Protur Chef Kids.
  • 10:30-12 h Taller gratuït per a infants «Tarta de llepolies».
  • 11 h Gran final Protur Xef.
  • 11 h Xerrada gastronòmica «La cuina tradicional de Mallorca és una cuina de fusió? Quin és l’origen de l’ensaïmada? i de les panades?» amb Antoni Tugores, historiador i escriptor gastronòmic; Toni Pinya, cuiner investigador; Xesc Reina mestre xarcuter. Presenta i modera José Luis Mateo, assessor gastronòmic a Onda Cero Ràdio.
  • 11 h Taller de cuina Thai «Cuinant clàssics de la cuina Thai».
  • 11 h Taller dolç familiar «Rebosteria típica de Menorca», impartit per Sílvia Anglada.
  • 11:30 h. Tast sensorial vins amb productes de la tòfona impartit per Valle Trufa i per Daniel Arias, de l’Associació de Sommeliers de les Baleares
  • 11:30 h Tapes i variats Protur Hotels
  • 12:30 h Show Cooking «Fusionant el Japó amb Mallorca», per Tomeu Martí, xef del restaurant Arume.
  • 13:00 h Dj. Sessions.
  • 15:30 h Concurs Protur Chef Celebrities.
  • 18 h Lliurament dels premis Protur Chef, Kids i Celebrities.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat