/

El Concurs de Cuina Aplicada a la Vermella de Menorca ja té finalistes

La Confederació d'Associacions Empresarials de Balears a Menorca (CAEB) i l'Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) han organitzat la primera edició del Concurs de Cuina Aplicada a la Vermella de Menorca

La Confederació d’Associacions Empresarials de Balears a Menorca (CAEB) i l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) han organitzat la primera edició del Concurs de Cuina Aplicada a la Vermella de Menorca.

La cita, que coincideix amb l’elecció de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia, tendrà lloc dia 6 de març, a la Plaça de la Llibertat de Ciutadella.

S’hi han fet arribar més de 40 receptes, que han arribat de diferents punt de l’Estat espanyol. De la quarantena, el jurat n’ha seleccionat set que pertanyen als cuiners següents:.

  • José Carlos López Gamiz (Osca). Regenta el seu propi local, Origen Restauran,t a Puigcerdà. Abans va treballar en altres establiments, com ara el Mas Roure de Llagostera, recomanat a la Guia Michelín. Ha participat en multitud de concursos culinaris estatals i internacionals, on ha quedat classificat com a finalista o subcampió. També ha guanyat diversos certàmens com a xef. El darrer va ser el X Concurs Internacional de Cuina Creativa Granada d’Elx.
  • Carlos Adeva (Valladolid). Treballa a l’espai gastronòmic Suite 22 de Valladolid, distingit amb un Sol Repsol. Adeva és guanyador del Concurs Nacional Pinxos i Tapes 2020, com també del campionat de Pinxos i Tapes de CyL. El 2021 va quedar subcampió del món del Concurs de Pinxos i Tapes de Valladolid.
  • Andrés Rengel Herrero (València). És cuiner i docent del Mediterrani Culinary Center, i ha passat per la cuina del Celler de Can Roca, entre d’altres. Ha quedat finalista en diversos certàmens, i va obtenir el primer lloc al Concurs Foment del Producte Natural a les edicions de 2018 i 2019, i al Concurs Nacional Xata Roxa de 2019.
  • Christian Mor Raso (Osca). Té dos graus superiors pel CEIP San Lorenzo d’Osca en Direcció de Cuina i Direcció de Serveis de Restauració, com també un màster en Professorat Tècnic FP de Cuina, Gastronomia i Direcció de Cuina de la Universitat de Saragossa. Va ser finalista al Concurs de Plats Típics d’Aragó al CEIP San Lorenzo (2016) i al Concurs de Vedella de Lleida (2019).
  • Daniel Mesquida Romeu (Menorca). Ha treballat en diversos establiments gastronòmics de la seva Ciutadella natal, com a cap de cuina de restaurants com Cas Cònsol o el Club Nàutic. Actualment, és cap de cuina del Bar Cafeteria Questat. Ha participat en diversos concursos de cuina; de fet, va quedar com a quart classificat del Campionat de Cuiners de Balears els anys 2008 i 2010.
  • Juan Carlos García (Menorca). És el xef de The Tapas GastroBar des Mercadal i guanyador del Tapes per Menorca 2021 a les categories de millor tapa i millor tapa temàtica. També va ser finalista del Concurs Nacional de Tapes 2021 de Valladolid i va representar Menorca a la darrera edició de FITUR, el mes de gener passat.
  • Josep Maria Borràs (Menorca).Treballa com a xef al restaurant de l’agroturisme de Santa Marianna i com a cuiner al restaurant Paco Roncero, que té dues estrelles Michelin. Es va formar a l’escola Hofmann de Barcelona i ha passat per les cuines de fondes com ara Pan y Vino y al restaurant Sa Pedrera des Pujol.
  • Paula Florit Pons (Menorca).Té un grau superior en direcció de cuina i s’ha format en nutrició i dietètica. Ha treballat a diferents restaurants de Menorca, com el Pan y Vino, Mon, ia l’Agroturisme Menorca Experimental. Actualment, treballa al restaurant Ses Culleres, del grup Ses Forquilles. El 2017 va guanyar el campionat de Verdures de les Escoles de Cuina de les Illes Balears, organitzat per ASCAIB.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat