////

El Forn Can Biel d’en Mosso de Son Carrió diu adéu

La tercera generació ha tancat les portes d'un negoci que els seus padrins varen comprar l'any 1949

Article publicat originalment a la revista Card, per Miquel Font: https://card.cat/2022/08/20/can-biel-des-mosso-un-forn-que-ens-diu-adeu

“Moren Bisbes, moren Papes”… i també la història feta a bocins dels nostres pobles. Aquest dissabte 20 d’agost ha tancat Can Biel d’es Mosso de Son Carrió, un dels darrers forns que queda al poble. I amb ell mor també part de la història dels carrioners.

Un forn que va adquirir l’amo en Pere Antoni Font Riera (mosso de l’estació del tren) amb la seva esposa Bárbara Pomar Suredade Pocafarina, amb els seus fills Gabriel i Margalida Font Pomar. Era l’any 1949, un forn que compraren a l’amo en Ramon Fosc.

Eren temps difícils, es sortia de les ferides d’una postguerra i calia anar endavant. I la valentia de la família Font-Pomar, els va fer emprendre noves fites posant alhora el forn i també un bar.

Als vint-i-set anys Gabriel Font Pomard’es Mosso, es casà amb Catalina Cánaves Ballester, i ja, la segona generació ofereix per els paladars carrioners i de la comarca altres productes, com les famoses coques dolces d’albercoc amb sobrassada, a més d’ensaïmadesrubiols etc.

I de la segona generació en ve la tercera fornada. I ja amb els pares majors, la filla Bàrbara Font Cànaves i els germans bessons Pere i Jaume Font Cànaves emprenen el relleu.

Davant la falta de relleu generacional i el degoteig agonitzant del petit comerç de part forana davant les grans franquícies del temps actual es tanquen les portes d’aquest forn emblemàtic per als carrioners i visitants.

Aquesta és, la darrera fornada de la qual a molts ens haurà endolcit part de la nostra vida i part de la història que a poc a poc va morint.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat