/

El forn Can Nadal, el millor pa moreno de Mallorca

Nadal Lladó Salas va guanyar la IV edició del Concurs Millor Pa Moreno de Mallorca 2023 celebrat a Campos

El pa moreno elaborat pel forn Can Nadal ha estat triat com el millor de tot Mallorca. Així, el forner Nadal Lladó Salas va guanyar la IV edició del Concurs Millor Pa Moreno de Mallorca 2023, organitzat per l’Ajuntament de Campos conjuntament amb l’Associació de forners i pastissers de les Illes Balears i el suport de Pa d’aquí de l’IDI.

El jurat va haver de triar entre 20 pans de l’illa i va estar format pels professionals Antoni Contreras, expert gastronòmic, Salvador Maura; professor de forneria de l’IES Josep Sureda i Blanes; Joan Segura; forner jubilat i referent pels forners; Pere Munar, tècnic en panificació i farines; i Lluís Blanco, forner.

Els 5 finalistes foren el Forn Can Pistola (Lloseta), Forn Can Rafel (Búger), Forn de s’Estanyol (Llucmajor), Forn Can Nadal (Campos) i Forn Can Vadell (Campos). Tots els finalistes han rebut un detall de participació de producte local. Una experiència per a 4 persones a la Salinera Flor de Sal d’Es Trenc de Campos entregat per Laura Calvo gentilesa de Flor de Sal d’Es Trenc i una botella de vi de les bodegues Dalt Turó entregat per Bernat Neo.

Després de les valoracions de la segona ronda, el jurat va deliberar que el guanyador del concurs fos per al forn Can Nadal de Campos, que va rebre una distinció gràfica de mans de Francisca Porquer, batlessa de Campos, una altra distinció gràfica entregada per Pep Magraner de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, 500 kg de farina entregats per David Roca gentilesa de Harinas de Mallorca i una botella edició especial de Dalt Turó. El segon classifcat, el Forn Can Rafel de Búger ha rebut un caramel·litzador entregat per Cristina Roncal gentilesa de SALVA ServiForn.

L’acte es va celebrar en el marc de la Fira de Campos, en la qual també es va dur a terme l’acte Pa, pa, pa, en què hi varen participar els forns Pastisseries Pomar, Can Bet, Can Pere, Can Nadal i Can Vadell. A més, els visitants hi han pogut degustar propostes de pans especials amb companatges i altres propostes sense gluten.

El mercadet va estar amenitzat per música en viu de la xaranga Els Forastersdisjòqueisvins dels cellers de Campos, els vermuts de José Cortés, cocteler del bar Es Vicari (Sa Creu Nova Petit Palais Art & Spa) i guanyador del LXVIII Campionat de Cocteleria de Balears. A més, els forners de Campos treballaren tot el diumenge matí en un obrador en viu.

Fotos: Ajuntament de Campos

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat