Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Panàtics ha organitzat la segona edició de la Llesca d’Or a les Illes Balears i el forner Jordi Llompart, del Forn de Plaça d’Algaida n’ha estat el guanyador. Els altres dos finalistes han estat Pep Lluís Jaume Sánchez, del Forn Ca’n Paco d’Andratx, i Benet Baron, del Forn i Pastisseria Benet Barón de Porreres.

En rebre el guardó, Jordi Llompart va explicar que duu poc temps exercint l’ofici de flequer i que vol agrair el temps que li ha dedicat Joan Fullana, forner del Forn de sa Creu d’Algaida, per ensenyar-li la professió. De fet, el pa que fan al Forn de sa Creu té molt bona fama entre els amants d’aquest producte.

En l’edició 2020 de la Llesca d’Or, hi han participat 24 forners i forneres, dels quals 2 eren d’Eivissa i 22 de Mallorca. La cita es va celebrar al Casal de Barri de Son Ferriol, dia 3 de desembre i el jurat de Panàtics va fer un tast a cegues dels pans presentats a concurs. Primer en valoraren l’aspecte visual i després el pes, la forma, l’aspecte, la crosta, la mica, l’alveolat de la mica, l’aroma, el gust i l’estructura en boca.

Albert Craus, director de nous projectes de Panàtics, va explicar que es varen registar 30 pans al concurs però que se n’han valorat 24. „si se’n trobàs cap d’industrial, s’eliminaria del concurs automàticament“, va comentar.

Les classificions són puntuables per a la quarta edició de la Ruta del Bon Pa, que selecciona 80 establiments de l’Estat i que volen ser l’equivalent de les estrelles Michelin en el sector del pa i la forneria.