//

El restaurant Ombú guanya el TaPalma d’Or 2023

Les tapes i còctels que hi han participat es podran degustar a la ruta que comença aquest dimecres 22 fins al diumenge 26 de novembre

TaPalma, el concurs i ruta de tapes i còctels, ha anunciat els guanyadors de 2023. El triomfador d’aquesta edició ha estat el restaurant Ombú amb el xef Alexander Pincay, que s’enduu el títol de TaPalma d’Or 2023 amb la seva creació ’20 Hores‘.

Totes les tapes i còctels participants a TaPalma Mallorca-2023 podran degustar-se a la ruta que comença aquest dimecres 22 fins al diumenge 26 de novembre, en què participen un total de 35 establiments. Pots consultar els restaurants i la informació a la App TaPalma i al web www.tapalma.com.

L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca CAEB, i que té el patrocini oficial de Trasmed i els patrocinadors institucionals com ara l’Ajuntament de Palma i Passion for Palma, la Fundació Mallorca Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears, té la finalitat de dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració, i posicionar Mallorca, i molt concretament la capital, com a punt neuràlgic de la gastronomia de l’Estat espanyol.

En la modalitat de Tapa TaPalma, el vencedor de la categoria d’argent ha estat el restaurant La Caña, amb el xef David Salas, que ha presentat al jurat la tapa ‚Bunyol de gamba vermella amb holandesa de corall‘. I finalment, el bronze, ha estat per La Consentida, amb el xef Óscar Fontán, que ha presentat la tapa ‚La Morena Consentida‘.

Més guardonats per categories
En categoria de Tapa Temàtica, elaborada amb Sobrassada de Mallorca, el restaurant The Wine Side, amb el xef Albert Zambrano, ha aconseguit l’or gràcies a ‚Matances‘. La plata en aquesta modalitat se l’ha enduit el restaurant Arume Sake Bar, del xef Albert Martín, amb ‚Pica Coca‘ i, en tercer lloc, el bronze ha recaigut en el restaurant Dave´s Diner i el xef Giovanni Guarini per la seva creació ‚Dave’s Diner‘.

Pel que fa al concurs de còctels, el guanyador del Còctel d’Or ha estat ‚La Caña amb l ‚Terra i Aigua‘ del bartender Alessandro Smurro. L‘argent ha estat per a la cocteleria Riad, gràcies a la creació ‚Burn in Hell‘ de Néstor Adrián Mercere. El bronze se l’ha endut The Wine Side del bartender David Godino, gràcies a ‚Mariners 3‘.

També s’ha lliurat un accèssit a la tapa millor maridada amb Mahou, que ha estat per al restaurant Arume Sake Bar amb la creació ‚Bunyol de Mar‘ i un altre accèssit al millor còctel elaborat amb producte Antonio Nadal per al restaurant La Caña.

Participants de Tapalma 2023
El concurs, presentat per Beatriz Díez Mayans i amenitzat amb la música de Jaume Colombàs, ha començat amb el certamen de la Tapa TaPalma Temàtica a les 16.15 hores i en què han participat els xefs de Café Barroco, The Wine Side, La Velo Brewery, Arume Sake Bar, Viu Restaurant, Dave’s Diner, Noveno B, L’Arancina i D’presión.

Tot seguit ha estat el torn per al concurs dels còctels amb els bartenders de Casino Mallorca, La Caña, Arume Sake Bar, Coctelería Riad i The Wine Side.

Finalment, s’ha celebrat el concurs de Tapa TaPalma en què han participat Can Frasquet, Arume Sake Bar, Ombu, La Caña, Fast & Nature, El Braserío, La Consentida, Sa Goleta i Mozzatura.

El jurat de tapes del Concurs TaPalma 2023 ha estat format per un jurat fix encapçalat per Igor Rodríguez, president del jurat de tapes i xef del restaurant El Bandarra; Íñigo Kortabitartarte, xef del restaurant Kobika i guanyador d’un accèssit al Concurs Estatal de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid; Iván Sanz, membre del jurat del Concurs Estatal de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid i Dehesa de los Canónigos; José Cortés, president d’ASCAIB, xef i assessor, Claudio Lemos, xef, i Antoni Juaneda, propietari de Cómete Menorca; acompanyats a Tapa TaPalma per Lydia Larrey, directora de comunicació de la DO Oli de Mallorca; i en Tapa Temàtica per Antònia M. Torres, directora del jurat de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca.

D’altra banda, el jurat de còctels ha estat format per la presidenta Sònia Pou, relacions públiques de l‘Associació de Bartenders de les Illes Balears (ABIB), ha estat acompanyada per Pedro Marín, ambaixador d’Antonio Nadal Destil·leries; Fernando Calderón, director de sala del Katagi Blau; Kike Bayano, ambaixador de Coca-Cola i gerent de On the Rocks, i Biel Ramon, responsable de Terraza 360º del Port de Pollença.

La gala de lliurament de premis s’ha celebrat a l’Auditori Illes Balears una vegada finalitzat el concurs. I, per acabar, el vestidor del Palau de Congressos s’ha vestit de festa gràcies als estands dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i a la música d’en Miquel Font. Un concurs al qual hi han assistit més de mil persones.

Patrocinadors i col·laboradors
TaPalma Mallorca-2023, organizat per AgenciaCom i Restauració Mallorca Caeb, compta amb el patrocini oficial de Trasmed; els patrocinadors institucionals com són l’Ajuntament de Palma i Passion for Palma, la Fundació Mallorca Turisme i l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears; el patrocini del Palau de Congressos de Palma, Mahou, Consell Regulador IGP Sobrassada de Mallorca, Autovidal, Makro, DO Oli de Mallorca, Distribucions Túnel i Café Rico; i té la col·laboració de Cooperatives Agroalimentàries de les Illes Balears, Coca-Cola, KM0, ASCAIB, Associació de Bartenders de les Illes Balears, l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, Ahorro Luz y Gas, CaixaBank i Fundació La Caixa, José Luis Ferrer i Aico; i de Mallorcadiario.com, COPE, Última Hora i Fires i Festes com a mitjans oficials.

 

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat