Aquest mes de maig se celebra la segona edició de Manacor Encantat, que té com a protagonista les Rondalles Mallorquines. Maria Antònia Truyols, delegada de Comerç de l’Ajuntament de Manacor ha explicat que „enguany celebram que fa 160 anys del naixement d’Antoni M. Alcover i aquesta és una bona manera de donar a conèixer-lo i, alhora dinamitzar el comerç local».
Una de les propostes té a veure amb la cuina que apareix a les Rondalles. Per això, cada cap de setmana del mes de maig, restaurants de Manacor i oferiran un menú de plats de les Rondalles Mallorquines maridats amb vins amb Denominació d’Origen del Pla i Llevant.
Els menús de rondalla es podran tastar a Can March, Sa Factoria, Sa Mescla, s’Hort de sa Vall i Terra Gust. Les reserves s’han de fer a cada restaurant. Cada menú val 45 euros.
- Dies 6, 7 i 8 de maig: els menús es maridaran amb els vins del celler Miquel Gelabert.
- Dies 13, 14 i 15 de maig: els menús es maridaran amb els vins del celler Ses Talaioles.
- Dies 20, 21 i 22 de maig: els menús es maridaran amb els vins del celler Pere Seda.
- Dies 27, 28 i 29 de maig: els menús es maridaran amb els vins del celler Toni Gelabert.
Els menús que s’oferiran per dinar són els següents:
Can March telèfon 971 55 00 02
- Cuinat de faves
- Bullit d’ossos
- Llesques de papa
Sa Factoria telèfon 654 60 27 69
- Sopes de Matances
- Gallina farcida
- Flaó
Sa Mescla telèfon 664 14 13 93
- Arròs de matances
- Conill amb ceba
- Greixonera de brossat
Terragust telèfon 669 40 29 38
- Pastís de sopes amb verdura
- Terrina de porcella amb verdura
- Menjar Blanc
S’Hort de sa Vall telèfon 627 75 30 38
- Sopes amb verduretes
- Frit de porc amb verdures de temporada
- Coqueta dolça de sobrassada i mel amb maduixes amb salsa de taronja
A més a més, dia 21 de maig, Caterina Valriu oferirà la conferència ‘L’alimentació a les Rondalles Mallorquines’. També es preveu un showcooking de plats trets del receptari de les Rondalles Mallorquines que ha recopilat Valriu.