/

Enrique Erazo guanya el concurs Oleotapa 2023

El jurat ha lloat la seva tapa ja que ha estat la proposta culinària que més bé s'ha integrat a l’Oli de Mallorca

El cuiner Enrique Erazo, xef del restaurant Tasca y Arroces El Puente, ha estat el guanyador del concurs de tapes amb Oli de Mallorca Oleotapa 2023. La final ha tingut lloc el dilluns 22 de maig a l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears.

Ha elaborat la tapa que ha batiat amb el nom de capuccino i coca d’OOVE amb gamba vermella que, per al jurat, és la tapa que més bé s’ha integrat a l’Oli de Mallorca. Es tracta d’un plat en miniatura en què l’oli d’oliva verge extra, lluny de quedar relegat a una funció complementària, és un element essencial per al conjunt de la elaboració ja que aporta matisos apreciables en sabor i, també, en aroma.

Al concurs, hi han participat set cuiners professionals, dels quals Edgar Rodríguez (Can Simoneta), amb la tapa dolç olivar, s’ha fet amb el segon lloc, i Diego Martínez (Bunkers), amb la tercera posició amb el plat Menja i beu.

En aquesta 9a edició del concurs que convoca el consell regulador de la Denominació d’Origen Oli de Mallorca, la tasca del jurat -format per Javier Hoebeek, cuiner del restaurant Fusión 19, amb estrella Michelin; Irene Luján, professora de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears (EIHB); Jaume Aguiló, president del Mercat de l’Olivar; Marlene Weyerer, periodista de Mallorca Zeitung;  Tiffany Blackman, membre de la DO Oli de Mallorca; i Sebastià Esteva, professor de l’EHIB com a jurat de cuina- no ha estat gens senzilla per mor del gran nivell de les propostes, cada any major.

Quant als premis, el guanyador d’Oleotapa 2023 rebrà una acreditació de congressista per Madrid Fusion 2024, a més de 250 € per a compres al Mercat de l’Olivar i un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca. El segon i tercer classificat rebran un lot Gran Selecció d’Oli de Mallorca i 200 € i 150€  (respectivament) per a compres al Mercat de l’Olivar.

Al certamen, també hi han participat propostes com la coca de patata i Oli de Mallorca amb conill i gambes (David Méndez – La Fortaleza-Cap Rocat), coca d’Oli de Mallorca amb pica-pica (Antònia Massanet– Singlot), black taco de pop (Rocío Copado – Rondy’s Food) o el tiradito d’OOVE (David Carmona– Puro Beach Illetes). La Denominació de Origen Oli de Mallorca organitza el concurs Oleotapa amb la col·laboració del Mercat de l’Olivar, Escola d’Hoteleria de les Illes Balears i el suport de FOGAIBA (Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació), Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació i Fons Agrícola Europeu pel Desenvolupament Rural (PDR).

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat