/

Èxit de participació en la Festa des Tondre des Llombards

Les ovelles han passat per la tisora de la mà dels pagesos del municipi de Santanyí, a la manera tradicional, al camp de futbol de Can Martina, on s’han reunit centenars de visitants per presenciar l’espectacle

La gran afluència de públic i participants en la Festa des Tondres des Llombards d’aquest cap de setmana ha demostrat que hi havia moltes ganes de tornar a celebrar aquest esdeveniment. I és que després de dos anys sense poder organitzar-la per mor de la pandèmia, la Festa des Tondre de 2022 ha sigut tot un èxit. Les ovelles han passat per la tisora de la mà dels pagesos del municipi de Santanyí, a la manera tradicional, al camp de futbol de Can Martina, on s’han reunit centenars de visitants per presenciar l’espectacle.

En total unes trenta ovelles han estat esquilades per una dotzena de tonedors que s’havien reunit a primera hora del matí per preparar-ho tot. Després a les 10.00 ha començat la tosa, en la qual hi ha participat tothom qui ha volgut per aprendre i gaudir de l’experiència. La batlessa de Santanyí, Maria Pons, acompanyada del batle pedani des Llombards, Mateu Nadal, tampoc s’ho ha volgut perdre. Segons ha explicat la primera edil, “aquesta és una de les festes més esperades al nostre terme, i com feia dos anys que no la podíem organitzar, s’ha notat que hi havia moltes ganes. És un goig veure com la tradició s’ensenya als més joves, i com grans i petits hi participen”.

Després de la tosa d’ovelles, ha sigut el torn de l’espectacle eqüestre a càrrec de l’Agrupació de Cavallistes de ses Salines. I a migdia dinar de germanor a la plaça des Pou, on des de primera hora i hi havia les paradetes de la fira artesana. L’horabaixa s’ha tancat amb el lliurament d’un record per a tots els participants, i un “tardeo” per acomiadar la festa. A més, el programa d’actes de la Festa des Tondre d’enguany, també va incloure una mostra de ball de bot en la qual hi van participar l’escola de ball Sa Mitja Lluna i l’agrupació Mandalmar Ball de Bot.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

*

code

 

Latest from Actualitat