Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

Ja ha començat el període per apuntar-se al I Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller. S’hi poden inscriure els cuiners professionals laboralment vinculats a empreses de restauració, centres de formació en hostaleria i altres entitats relacionades amb la gastronomia, ja siguin de Mallorca com de qualsevol part del món.

L’Ajuntament de Sóller, a través de la seva regidoria de Promoció Econòmica, Turisme, Agricultura, Ramaderia i Pesca, és l’encarregat d’organitzar aquesta primera edició, que té com a objectiu promocionar internacional el municipi de Sóller i posicionar-lo com a destinació gastronòmica puntera a través d’un dels seus aliments distintius: la gamba vermella.

L’esdeveniment, de caràcter anual, se celebrarà els dies 19 i 20 de setembre de 2021, i es dedicarà la primera jornada (diumenge) per desenvolupar-hi un programa gastrocultural de promoció del municipi, mentre que a la segona (dilluns) tendrà lloc la prova de concurs i el lliurament de premis.

La inscripció és gratuïta i s’ha de fer al web www.gambadesoller.es, com a màxim el 20 d’agost. Els participants han d’emplenar la fitxa d’inscripció, com també han d’adjuntar la recepta a concurs (nom, elaboració i imatge en alta resolució) i el seu currículum. El comitè organitzador triarà entre sis i deu finalistes, selecció que es publicarà en el web el dia 25 d’agost.

Com serà el concurs?
Els concursants disposaran d’una fase prèvia de dues hores per a elaborar la mise en place del seu plat. Durant la final, hauran d’acabar i presentar en directe i en un temps màxim de 30 minuts sis racions de la seva recepta davant un jurat format per cuiners i gastrònoms de prestigi. Cada finalista aportarà els ingredients especials que requereixi l’elaboració del seu plat, a excepció de la gamba vermella de Sóller, facilitada per l’organització, que també subministrarà els ingredients bàsics.

Puntuació de les receptes
Les receptes seran avaluades en aquest mateix acte pel jurat, que haurà de valorar aquests cinc aspectes:

  • Sabor (10 punts)
  • Elaboració (10)
  • Tractament de la gamba (10)
  • Originalitat (5)
  • Presentació (5)

S’estableixen dos premis, de 1.500 euros per al guanyador i de 500 euros per al segon classificat. Tots els finalistes rebran un diploma acreditatiu.

Cal destacar que l’organització es farà càrrec de les despeses de desplaçament i allotjament dels concursants que resideixin fora de Mallorca.