//

Kike Erazo, del restaurant Morralla, guanyador del TaPalma d’Or 2025

Totes les tapes es podran tastar del 5 al 9 de novembre als restaurants participants

El concurs de TaPalma Mallorca 2025 ja té guanyadors. El triomfador d’aquesta edició ha estat el restaurant Morralla amb el xef Kike Erazo al capdavant, que s’enduu el títol de TaPalma d’Or 2025 amb la seva creació Croa-Lamar.

En la modalitat de Tapa TaPalma, el guanyador del premi d’argent ha estat el restaurant Arume Sake Bar amb el xef Albert Marín, que ha presentat al jurat Dim Sum de Bacallà a la Mallorquina. I finalment, el bronze ha estat per a S’Hort Casino Mallorca amb el xef Miguel Ángel Mejías, que ha presentat la tapa Fruto del Bosque Marino.

Concurs Tapalma Sobrassada de Mallorca

En la categoria de Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, el restaurant Chez Camille amb el xef Alexander Pincay ha aconseguit també l’or gràcies a Donasada. L‘argent en aquesta modalitat ha estat per al restaurant Übeck, del xef Pablo Izquierdo amb Porc Negre, i en tercer lloc, el bronze ha estat per al el restaurant Morralla i el xef Kike Erazo per la seva creació Alfajor Mallorquí.

També s’han lliurat accèssits, un a la millor tapa maridada amb la cervesa San Miguel i una altra a la millor tapa elaborada amb producte local d’Eroskitotes dues per a Morralla, per la seva tapa Croa-Lamar del xef Kike Erazo.

Un total de 19 tapes han competit en el Concurs TaPalma Mallorca 2025. L’esdeveniment, organitzat per AgenciaCom i Restauració Mallorca CAEB, i patrocinat per l’Ajuntament de Palma, Palma Activa, el Consell de Mallorca i Trasmed, té com a objectiu dinamitzar la ciutat durant uns dies gràcies al sector de la restauració i posicionar Mallorca —i molt especialment la seva capital— com a punt neuràlgic de la gastronomia estatal.

El concurs, presentat per Beatriz Díez, ha començat a les 17.00 hores a l’Auditori Illes Balears del Palau de Congressos, amb el certamen de la Tapa Sobrassada de Mallorca IGP, en el qual han participat els xefs de Miss Sushi, seguit de Chez Camille; Übeck; Gilda Lobby Club; Nixe Palace; La Despensa del Barón; Morralla, Dalilí Locura Ibèrica; i Bellaombra. En el concurs de Tapa TaPalma, que s’ha celebrat tot seguit, hi han participat Übeck, Más Natural, S’Hort – Casino Mallorca, Born 8, La Consentida, Nixe Palace, Arume Sake Bar, Morralla, i La Trastienda.

El jurat de tapes del Concurs TaPalma Mallorca-2025 ha estat format per un jurat fix encapçalat per Igor Rodríguez, president del jurat de tapes i xef del restaurant El Bandarra, qui ha estat una part essencial de l’evolució del certamen des de les seves primeres edicions.

La resta del jurat l’han completat Álvaro Salazar (VORO), amb dues estrelles Michelin i dos sols Repsol; Aarón Ortiz, xef del restaurant Kabo (Pamplona), guardonat amb una estrella Michelin i un sol Repsol; i Miquel Calent, xef de Can Calent (Campos) i Cuit (Nakar Hotel) i presentador d’IB3 Televisió, com també ambaixador de la marca Mahou-San Miguel.

A aquest jurat fix l’ha acompanyat un jurat altern encarregat de reforçar les valoracions en les diferents categories del concurs. En Tapa TaPalma, hi han estat Claudio Lemos, xef del restaurant The Merchants (Palma) i recent guanyador del premi Aviko Ideation Insights del Chef Council Innovation 2025; Koldo Royo, president d’ASCAIB, xef i assessor gastronòmic amb una àmplia trajectòria en la promoció de la restauració balear; i Daniela Valencia, creadora de contingut de Sentir Mallorca, especialitzada en comunicació gastronòmica.

Mentrestant, en la categoria de Tapa Sobrassada de Mallorca IGP hi han participat José Cortés, xef i membre d’ASCAIB, amb una reconeguda trajectòria en cuina creativa; Ian Ramis, tastador del Panell de Tast de la IGP Sobrassada de Mallorca, expert en producte local i la seva valoració sensorial; i Javier Valencia, creador de contingut de Sentir Mallorca, que han acompanyat el jurat fix.

La gala de lliurament de premis s’ha celebrat a l’Auditori Illes Balears una vegada finalitzades les categories del concurs. I, per acabar, el hall del Palau de Congressos s’ha vestit de festa gràcies als estands dels patrocinadors i col·laboradors de l’esdeveniment, i a la música de Miquel Font.

Ruta de tapes a partir del 5 de novembre

Totes les tapes participants a TaPalma Mallorca 2025 es podran degustar a la ruta, que començarà aquest dimecres 5 de novembre i s’allargarà fins al diumenge 9 de novembre.

Els 34 restaurants que participen enguany a TaPalma Mallorca-2025 són: Arume Sake Bar, Bar Central, Bar Pigalle, Bellaombra, Bendito Gusto, Born 8, Chez Camille, Cosmopolis, Dalilí, Diecisiete Grados, El Bandarra, Gilda Lobby Club, Ginger Paseo del Borne, Grand Siena, Jose’s 2, Kamaleónico, L’Ànima, La Consentida, La Despensa del Barón, La Previa Palma, La Taperia, La Trastienda, Lievito, Locura Ibérica, Más Natural, Miss Sushi, Montego Bay, Morralla, Nixe Palace, Pasodoble, Parrilla Buenos Aires, S’Hort – Casino Mallorca, Simbad i Übeck.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat