/

Monjoia – Finca Racons – AA Mirgin Opus

Vinícola, la secció de vins i licors de Gastronòmicament us ofereix una tria seleccionada de les novetats i propotes més destacades de l'actualitat. 

Vinícola, la secció de vins i licors de Gastronòmicament us ofereix una tria seleccionada de les novetats i propotes més destacades de l’actualitat.

Monjoia 2014 

El celler Vinyes Mortitx presenta un vi elegant, monovarietal de Sirà. És un vi molt mineral, que trasmet el terroir on s’ubica la vinya que produeix aquest vi, a Escorca, on s’hi troba una pedra volcànica molt antiga, la Buntsanstein. Monjoia 2014 és fi, elegant en boca i d’un color de cirera profund. Té una molt bona intensitat aromàtica, en la qual s’hi fan presents aromes de regalim i de terra de mata.

Vinyes Mortitx va néixer l’any 2001 quan una sèrie d’afeccionats al vi, principalment procedents de la localitat de Pollença, decidiren comprar part de la finca de Mortitx amb un únic objectiu, produir i elaborar vins de qualitat. De Monjoia 2014, se n’ha fet una producció limitada de 560 botelles. Preu: 45 euros

 

Finca Racons 2016

Tomàs Cusiné acaba d’estrenar la collita del 2016. Aquest vi monovarietal està elaborat amb raïms de la varietat macabeu seleccionades de les dues parcel·les de la Finca Racons, una de 0,44 hectàrees, plantada el 1917 -ara fa 100 anys- i l’altra de 1,36 hectàrees, plantada el 1955.

Finca Racons 2016 (DO Costers del Segre) és un vi de color groc daurat, suau i amable però amb volum i profunditat. A més, té una perfecta acidesa i és ric al paladar, intens, complex, agradable en boca i amb un llarg final. És un vi de referència a Catalunya que té una llarga evolució en copa. Combina untuositat i textura d’almívar amb un caràcter cítric i una bona acidesa, que li aporten verticalitat i frescor. També mostra un destacat caràcter fruiter (poma, pera i pinya) que predomina per sobre de les característiques notes d’una criança parcial en roure. La fusta no va més enllà d’una pinzellada que realça i aporta complexitat. Expressa també certa mineralitat. És llarg, intens i persistent. Preu: 23 euros.

 

AA Mirgin Opus 2013

Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòlig del celler Alta Alella, presenta aquest nou cava que uneix el raïm ecològic d’alta qualitat del Paratge Qualificat Vallcierera, d’on també prové  seu germà AA Mirgin Exeo, que el mateix celler va presentar a les acaballes del 2017.

AA Mirgin Opus 2013 un vi escumós amb personalitat pròpia i lligat al territori. És un cava elaborat a partir de raïms ecològics Chardonnay i Pansa Blanca, que permeten un bon envelliment. La varietat Chardonnay fermenta en bótes de roure francès de segon any i la Pansa Blanca en tancs petits. Després de quatre mesos es realitza el cupatge al qual se li aplica el mètode tradicional amb una criança mínima de 36 mesos. Surt al mercat sense dosificació (Brut Nature) i acabat degollar, la qual cosa permet degustar-lo en el moment òptim de consum.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat