/

Participa en el concurs El Millor Pa amb Oli

Aquesta primera edició se celebra 12 anys després de declarar la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Olives Rosselló, Oli Balle i Son Mesquidassa organitzen el concurs El Millor Pa amb Oli. Aquesta primera edició se celebra 12 anys després de declarar la Dieta Mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

De fet, la Dieta Mediterrània és una pràctica social que recull els coneixements, tradicions i formes d’alimentar-se que ajuden a conformar la cultura i el paisatge dels països de la conca mediterrània. Els seus ingredients principals són l’oli d’oliva, els cereals, les fruites i verdures i en menor mesura la carn, el peix, els productes lactis, les espècies i el vi.

El pa amb oli es podria considerar un dels plats que millor representen la Dieta Mediterrània, no només per la gran varietat d’ingredients que el composen i per l’arrelament que ja té a la nostra cultura, sinó també per la seva senzillesa i adaptabilitat als estils de vida actuals. Amb l’organització d’aquest concurs volem posar en valor el pa amb oli com a element essencial de la Cuina Mediterrània i a fomentar el consum dels productes tradicionals i de proximitat de les empreses de les Illes Balears.

Per participar a la primera fase del concurs (en línia) és molt senzill: només cal publicar una única fotografia d’un pa amb oli a Instagram amb l’etiqueta #paambolirossello. A la fotografia hi hauran d’aparèixer alguns dels productes de les marques Rosselló, Olis Balle o Son Mesquidassa. Les 15 millors passaran a la segona fase del concurs (elaboració).

Bases per participar-hi

El concurs és gratuït i obert a tothom que hi vulgui participar, ja sigui de les Illes Balears o de la península. L’organització es farà càrrec de les despeses d’avió i allotjament de les persones que provinguin de la resta de les Illes Balears i península.

El concurs es durà a terme en dues fases:

 • Concurs fotogràfic en línia (1): mitjançant la publicació de fotos a Instagram, on els participants hauran d’etiquetar una foto d’un pa amb oli elaborat amb algun tipus de producte de les marques Rosselló, Olis Balle o Son Mesquidassa. A la foto haurà d’aparèixer algun envàs de les marques citades.
 • Concurs d’elaboració de pa amb oli(2): els responsables de les 15 millors fotografies seran convidats a elaborar un pa amb oli a la tafona i olivar de Son Mesquidassa a Felanitx. Concurs fotogràfic Per al concurs fotogràfic s’ha de publicar una única fotografia a Instagram amb el hashtag #paambolirossello i seguir el perfil d’instagram olives.rossello on s’aniran publicant les novetats del concurs.

El termini per publicar fotografies acabarà el diumenge 15 de maig de 2022.

Un jurat format per personal tècnic de l’organització seleccionarà les 15 millors fotografies del concurs fotogràfic que podran assistir al concurs d’elaboració de pa amb oli a Son Mesquidassa. Els 15 finalistes seleccionats seran contactats per missatge privat a través d’Instagram per tal que facilitin almanco un telèfon de contacte.

El concurs es durà a terme a la tafona i olivar de Son Mesquidassa el dissabte 18 de juny de 2022 a les 9:00 h.

Per elaborar el pa amb oli els concursant disposaran d’un sortit de productes Rosselló, Balle i Son Mesquidassa, pa de diferents tipus, embotits i formatges. No obstant això, cada participant podrà aportar material complementari.

Els concursants han d’assistir amb una camisa o camiseta blanca al concurs i rebran un davantal de tall professional gravat de forma especial per al concurs.

Els concursants disposaran de mitja hora per elaborar el seu pa amb oli i presentar-lo al jurat que estarà conformat per les següents autoritats en la matèria:

 • Tomeu Penya: cantautor i expert consumidor de pa amb oli.
 • Pep Socies: cuiner professional carismàtic i compromès amb el pa amb oli.
 • Joan Ramis: gerent i mestre olier de Conservas Rosselló.
 • Juan Alcaide: mestre tafoner i responsable de Son Mesquidassa.

Premis

El jurat valorarà diversos aspectes relacionats amb la qualitat i la presentació del pa amb oli i emetrà el seu dictamen inapel·lable que acabarà amb l’entrega dels següents premis:

 1. Primer premi: 2 nits per a dues persones a l’Hotel Eden de Sóller**** i un lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa valorat en 200 €.
 2. Segon premi: 2 nits per a dues persones a l’Hotel Eden Nord de Sóller*** i un lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa valorat en 100 €.
 3. Tercer premi: 1 nit per a dues persones a l’Hotel Eden de Sóller**** i un lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa valorat en 50 €.
 4. Quart premi: 1 nit per a dues persones a l’Hotel Eden Nord de Sóller*** i un lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa valorat en 50 €.
 5. Cinquè premi: lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa valorat en 50 €.

Tots els participants al concurs d’elaboració de pa amb oli rebran un lot de producte Rosselló, Balle i Son Mesquidassa

Tot el material fotogràfic relacionat amb el concurs quedarà a disposició de l’empresa organitzadora i podrà ser publicat a les xarxes socials. En acabar es farà una visita a la tafona i l’olivar de Son Mesquidassa.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat