L’Ajuntament de Porreres i la Cooperativa Agrícola de Porreres conviden a gaudir de tot un seguit de propostes que tenen l‘albercoc com a eix central. Aquesta fruita excel·lent que arriba cada any a final de primavera i començament d’estiu, serà protagonista de les jornades gastronòmiques, del taller de cuina i, a més a més, d’una col·lecció de joies, i d’un taller de fer sabó.
Xisca Mora, batlessa de Porreres, i Maria Antònia Veny, regidora d’Agricultura, destaquen la feina del sector primari de Porreres i també de tot el teixit social que fa possible un esdeveniment com aquest. L’acte central serà el dissabte dia 10 de juny, amb un taller de sabó de glicerina amb aroma d’albercoc que es farà a les 11 hores al Casal Jove de n’Hereveta. Després, a partir de les 16.30 hores, començarà la Fira de l’Albercoc, on s’hi podrà trobar una varietat de productors d’albercoc a més d’altres productes relacionats amb aquesta fruita. Un altre acte que crida l’atenció és la presentació de la col·lecció de joies, titulada Prunus Armeiaca, que el joier Damià Mulet ha concebut amb col·laboració de la Cooperativa Agrícola de Porreres, i que es farà a les 16.30 hores. Mitja hora després, es farà el taller de cuina amb el xef Pipa, una activitat pensada per a famílies amb infants (de mínim 5 anys). Es farà a la Plaça de la Vila i les inscripcions s’han de fer al 686 58 53 74. A continuació, hi haurà ballada popular a càrrec de l’Estol Porrerenc, a les 18 hores davant l’església. Després hi haurà dues activitats que també tendran la Plaça de la Vila com a escenari: l‘espectacle infantil amb el xef Pipa, a les 18.30 hores, i la música ambient a càrrec de Do Natural, a les 19.30 hores. La jornada acabarà amb el concert de la Filharmònica Porrerenca a la Festa de Sant Felip Neri, a les 20 hores.
L‘oferta gastronòmica també serà un dels principals reclams. Els restaurants que hi participen i els plats que hi ofereixen són els següents:
Sa Roqueta (871811527)
- Sa Porrerenca Burger (pa de brioix, hamburguesa de vedella amb formatge de cabra, confitura d’albercoc sobrassada ECO de Can Ferrerico.
- Pastís de formatge amb confitura d’albercoc.
Ca sa Viuda (971168168)
- Mojito d’albercoc
- Pastís de formatge amb confitura d’albercoc
- Hamburguesa amb albercoc, formatge de cabra, ceba caramel·litzada i salsa d’albercoc
Can Guillem (971647495)
- Pizza de formatge de cabra amb confitura d’albercoc
- Pizza d’ou frit amb sobrassada i confitura d’albercoc
- Pastís de formatge amb confitura d’albercoc
Es Poltre (971168293)
- Frit mallorquí vegà amb tofu i albercoc
- Tombet amb ous i salsa de sobrassada amb albercoc
L’Escrivania (971647O94)
- Coca de verdures amb albercoc primerenc confitat
- Coca de formatge i albercoc
Can Botera
- Xot al forn humit amb albercoc sec
- Pastís de formatge amb confitura d’albercoc
Forn i pastisseria Benet Barón (971166737)
- Ensaïmada d’albercoc, albercoc amb sobrassada o de poma amb confitura d’albercoc
- Rubiols i doblegats amb confitura d’albercoc
- Coca d’albercoc
Forn Can Biel (9711684O8)
- Ensaïmada d’albercoc, albercoc amb sobrassada
- Coca d’albercoc
Forn Sant Felip (971647127)
- Ensaïmada d’albercoc, albercoc amb sobrassada o de poma amb confitura d’albercoc
- Rubiols i doblegats amb confitura d’albercoc
Sa Plaça forn i pastisseria
- Ensaïmada d’albercoc, olbercoc amb sobrossodo o de poma amb confituro d’oIbercoc.
- Coca d’albercoc
Cal remarcar també la presentació del llibre Tacats de desig: Oci i erotisme a les Illes Balears (1940-1980), el divendres 9 de juny, a les 19.30 hores, al local de l’Agrupació Cultural; la representació de l‘obra de teatre El nom, de la companyia Mai Som Tots, dia 17 de juny, a l’auditori de Porreres, a les 20 hores. A més de l’activitat Arqueòlegs, els detectius del passat, el diumenge 18 de juny, pensada per a adults i infants, a les 10 hores, a la bibilioteca.
A més a més, tot el mes de juny, hi haurà l’exposició de fotografies a la fresca que han fet Llorenç Payeras i Jaume Falconer que consisteix en un inventari de les varietats vegetals tradicionals de les Illes Balears. També hi haurà la mostra de receptes amb albercocs: tothom que vulgui la podrà penjar la seva recepta a les xarxes socials que es podran seguir amb l’etiqueta #cuinaalbercocoporreres. A tot això, cal afegir-hi que tothom que pugi una foto de la Fira a les xarxes socials i hi etiqueti el Facebook de l’Ajuntament, participarà en el sorteig d’una bossa de producte local.