Leider ist der Eintrag nur auf Katalanisch verfügbar. Der Inhalt wird unten in einer verfügbaren Sprache angezeigt. Klicken Sie auf den Link, um die aktuelle Sprache zu ändern.

La coca de Sant Joan és sens dubte, una de les coques més populars i festives de Catalunya, on es menja per celebrar la revetlla o nit de Sant Joan, la nit més curta de l’any, envoltats de fogueres i petards. Hi ha una gran varietat de coques de Sant Joan.  Aquí teniu una recepta de coca de Sant Joan feta amb fruita confitada i pinyons.

Ingredients:

Per fer la massa mare:

  • 100 g de farina força
  • 25 g de llevat premsat
  • Llet (devers 70 cl)

Massa brioix:

  • 300 grams de farina força
  • 8 grams de llevat premsat
  • 2 ous
  • 8 g de sal
  • 100 g de sucre
  • 100 g de mantega pomada
  • Dues cullerades d’anís

Per perfumar:

  • Un mica de raspadura de llimona
  • Vainilla
  • Canyella en pols

Elaboració:

(és la mateixa que la de totes les pastes fermentades)

Primer de tot, dissoleu el llevat premsat amb una mica de llet. Pastau la farina, la sal i el llevat, i incorporau-hi la llet que necessiti fins a adquirir una massa consistent. Guardau-la tapada amb un drap de cotó en un lloc on no passi aire i, si pot ser a una temperatura de 35 a 39º C, fins que hagi doblat el seu volum. Això pot durar devers 30 minuts.

Quan tingueu la massa mare a punt, dissoleu el llevat en una mica de llet. A continuació posau-hi el sucre. Tot seguit, afegiu-hi les cullerades d’anís, la vainilla i la canyella (la quantitat justa per perfumar la pasta). Un cop tingueu tots aquests ingredients ben barrejats, podeu incorporar-hi la farina. Seguidament, abocau-hi els ous mica en mica i al final la mantega feta pomada, fins a adquirir una pasta que no s’enganxi als dits. Llavors podeu incorporar-hi la massa mare.

S’ha de treballar fins a afinar i, per acabar, una mica d’oli perquè no s’enganxi al marbre. Deixau.la reposar devers 15 minuts.

Ara, tallau la pasta en dues parts, feu-ne dues boles i deixau-les reposar 5 minuts.

A continuació i amb el corró i una mica d’oli al marbre, donau-li forma ovalada i posau-la a la safata del forn. Tot seguit, pintau la coca amb vermell d’ou i decorau-la amb fruita confitada i pinyons al gust de cadascun. Deixau reposar i llevar la coca a un lloc calent (35-39 °C) i, com sempre, on no passi aire. Una vegada hagi doblat el gruix només falta posar-hi sucre per sobre i cap al forn.

Enfornau a 220 – 230° durant 6-8 minuts aproximadament.