Recepta de quiche d’espinacs

La recepta de quiche d’espinacs és molt senzilla. És un plat bo de preparar i que es pot menjar com a entrant o com a plat principal.

Ingredients:

Per a la base:

  • 1 làmina de pasta brisa (pot ser casolana o comprada)

Per al farciment:

  • 300 g d’espinacs frescos (o congelats, ben escorreguts)
  • 1 ceba mitjana
  • 3 ous
  • 200 ml de nata per cuinar
  • 100 g de formatge ratllat (emmental, gruyère o el que més us agradi)
  • Oli d’oliva verge extra
  • Sal i pebre al gust
  • Un polsim de nou moscada (opcional)

 

Elaboració:

En primer lloc, preescalfau el forn a 180º C (dalt i baix).

En segon lloc, preparau la base de la quiche: esteneu la làmina de pasta brisa en un motlle per a quiches o pastissos, punxau-ne el fons amb una forqueta i, si voleu, cobriu-la amb llegums secs per evitar que tovi. Precuinau-la durant 10 minuts.

Després, cuinau els espinacs: En una paella amb una mica d’oli, sofregiu la ceba capolada fins que sigui tendra. Afegiu-hi els espinacs i cuinau-ho tot uns minuts fins que redueixin i perdin l’aigua.

Tot seguit, bateu els ous i la nata en un bol, afegiu-hi sal, pebre i nou moscada. Seguidament, posa-hi el formatge ratllat i, finalment, els espinacs saltats.

A continuació, abocau la barreja damunt de la base precuinada i distribuïu-la bé.

Per acabar, enfornau-ho tot durant uns 30-35 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farciment qualli.

Finalment, deixau-ho refredar lleugerament abans de desemmotllar la quiche i servir-la.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.