La recepta de quiche d’espinacs és molt senzilla. És un plat bo de preparar i que es pot menjar com a entrant o com a plat principal.
Ingredients:
Per a la base:
- 1 làmina de pasta brisa (pot ser casolana o comprada)
Per al farciment:
- 300 g d’espinacs frescos (o congelats, ben escorreguts)
- 1 ceba mitjana
- 3 ous
- 200 ml de nata per cuinar
- 100 g de formatge ratllat (emmental, gruyère o el que més us agradi)
- Oli d’oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- Un polsim de nou moscada (opcional)
Elaboració:
En primer lloc, preescalfau el forn a 180º C (dalt i baix).
En segon lloc, preparau la base de la quiche: esteneu la làmina de pasta brisa en un motlle per a quiches o pastissos, punxau-ne el fons amb una forqueta i, si voleu, cobriu-la amb llegums secs per evitar que tovi. Precuinau-la durant 10 minuts.
Després, cuinau els espinacs: En una paella amb una mica d’oli, sofregiu la ceba capolada fins que sigui tendra. Afegiu-hi els espinacs i cuinau-ho tot uns minuts fins que redueixin i perdin l’aigua.
Tot seguit, bateu els ous i la nata en un bol, afegiu-hi sal, pebre i nou moscada. Seguidament, posa-hi el formatge ratllat i, finalment, els espinacs saltats.
A continuació, abocau la barreja damunt de la base precuinada i distribuïu-la bé.
Per acabar, enfornau-ho tot durant uns 30-35 minuts o fins que la superfície estigui daurada i el farciment qualli.
Finalment, deixau-ho refredar lleugerament abans de desemmotllar la quiche i servir-la.


