Porcella rostida amb salsa de magranes agres

Ingredients:

Per a 4 persones

– 1 tros de porcella d’aproximadament 1 quilo
– 3 alls
– El suc de 2 llimones
– Sal
– Pebre bo
– 120 g de brandi
– 200 g d’aigua
– 50 g de saïm
Salsa de magranes agres

Preparació:
Un dia abans, deixau la porcella en un adob fet amb els alls picats mesclats amb el suc de llimona, la sal, el pebre bo i el brandi. L’interior de la porcella ha d’estar en contacte amb l’adob.

L’endemà, tornau a salpebrar la porcella, untau-ne la pell i l’interior amb el saïm. Posau l’adob i els 200 g d’aigua dins una rostidora gran i, damunt, col·locau-hi una graella o unes fustes, amb la porcella damunt, de manera que la carn no toqui directament l’adob, però els líquids que conté creïn vapor per evitar que la carn s’assequi durant la cocció.

Enceneu el forn a 180º. En ser calent, enfornau la porcella. El temps aproximat de cocció és de dues hores, però varia segons el tipus de forn.Vigilau que sempre hi hagi un poc de líquid dins la rostidora. Si s’ha evaporat o n’hi ha massa poc, afegiu-hi un tassó o dos d’aigua.

Quan vegeu que la carn ja és cuita (comprovau-ho punxant-la amb un ganivet o escuradents: la punta ha de travessar-la fàcilment), pintau la pell de la porcella amb aigua-sal i enceneu el gratinador a fi que es formi una crosta ben cruixent.

La darrera mitja hora de forn, fregiu el patató per acompanyar-la.

Nota:
El sabor de la salsa de magranes agres combina molt bé amb la porcella rostida.

Schreibe einen Kommentar

Your email address will not be published.

*

code