S’impartiran a KocinaClub, al centre comercial Son Moix de Palma
La Denominació d’Origen Binissalem ha organitzat per a aquest 2019 una sèrie de tallers i sessions de tast de vins. En aquesta primera edició, hi ha programats 4 tallers que tindran lloc els dies 21 de febrer, 14 de març, 11 d’abril i 6 de juny, de 18.30 a 20.30 hores, a KocinaClub (centre comercial Son Moix 1a planta. Camí de la Vileta, 39 Palma).
Cada sessió estarà dedicada a un celler de la DO Binissalem, que explicarà els seus vins, les fases d’un tast, els reptes que planteja el canvi climàtic, entre moltes altres qüestions. La iniciativa compta amb el suport de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears i el Fons Europeu Agrícola i el Ministeri d’Agricultura.
Cada taller té un preu de 20 euros per sessió. A partir de la tercera sessió, hi ha un 25% de descompte en el preu estipulat. Per apuntar-s’hi cal fer una transferència bancària al compte de BANKIA ES02 2038 3406 4560 0003 8286 i ha de tenir com a concepte el nom de l’alumne i el codi de la sessió. Després s’ha d’enviar el justificant de pagament juntament amb les vostres dades personals (nom i cognoms, telèfon, e-mail) a info [arrova] binissalemdo [punt] com
Programació:
Dijous, 21 de febrer. Codi: 210219
UN VIATGE PER LES AROMES DE VINS NADAL, a càrred del celler Vins Nadal
Taller d’iniciació al tast de vi on es donaran les pautes del tast explicant les diferents: fases visual, olfactiva i gustativa. Es donaran les claus per entendre la complexitat dels vins i desxifrar les seves notes i aromes, combinat amb un taller de les principals aromes associades als diferents tipus de vins, blancs, rosats i negres i criances de la DO Binissalem.
S’hi tastaran els vins:
- Albaflor Rosat 2017
- 110 Rosat 2007
- Albaflor Negre 2016
- 110 Coupage 2015
Dijous, 14 de març. Codi 120319
LA COPA NATURAL a càrrec del celler Jaume de Puntiró
En aquesta sessió podreu degustar vins ecològics elaborats amb varietats autòctones de Mallorca. Vos explicarem com deixem expressar la terra i la naturalesa, com la força de la terra i la fragilitat de les plantes i els seus fruits són traslladats a la copa amb pautes respectuoses. S’hi tastaran els vins:
- Jaume de Puntiró Blanc 2018
- Daurat 2017
- Jaume de Puntiró Carmesí 2016
- Buc 2015
Dijous, 11 d’abril. Codi 110419
VI, VINYA, SÒL, AIGUA I CANVI CLIMÀTIC, a càrrec del celler Vinya Taujana
En aquesta sessió es tractarà la importància de la ubicació geogràfica, el sòl i el clima (insolació, pluviometria…) pel cultiu de la vinya. S’exposaran els efectes del canvi climàtic, que ja s’observen en el cultiu de la vinya i en l’elaboració del vi i, les adaptacions necessàries al calendari anual i horari de les feines a la vinya, dates de verema…
Vins que s’hi tastaran:
- Torrent Fals 2005
- Torrent Fals 2016
- Torrent Fals 2017
- Torrent Fals 2018
Dijous, 6 de juny. Codi 060619
VINS ESPECIALS: ESCUMOSOS I DOLÇOS AMB CARÀCTER BINISSALEMER, amb el celler Bodegas José L. Ferrer
En aquesta sessió de tast, ens endinsarem a les diferents tècniques d’elaboració que diferencien aquests tipus de vins, elaborats sota l’emparament de la D.O. Binissalem, emmarcant aquests vins dins el seu Plec de Condicions. Analitzarem les seves qualitats aromàtiques i la singularitat que les varietats autòctones, el sòl i el clima de la comarca, aporten a aquests vins. Es degustaran vins escumosos i dolços, incloent un tast vertical de diferents anyades per fer un tast comparatiu i per analitzar la seva evolució. També es tastarà un escumós en procés d’elaboració.
Vins que s’hi tastaran:
- Brut Veritas de diverses anyades
- Brut Veritas Rose 2017 (abans del degollament)
- Veritas Dolç de diverses anyades