/

Alaró serà capital de l’artesania gràcies a la Fira Gremial

Hi haurà la Mostra de Cuina, a la plaça del mercat, amb 13 restaurants, 4 cellers, cervesa artesana i sangria

El poble d’Alaró celebra aquest diumenge una nova edició de la Fira Gremial, la 24a, amb l’aspiració de mantenir-se com un punt de referència en l’àmbit insular pel que fa a les arts i oficis artesans.

El batle, Llorenç Perelló, i la regidora de Fira, Mari Cabañero han fet la presentació de la fira davant els mitjans i han destacat que tot el poble es mou per aquesta fira, ja que suposa una promoció extraordinària per a les empreses i restaurants locals.

De nou, tot el centre d’Alaró es transformarà en un gran mostrador d’oficis artesans, agrupats en diferents carrers imitant el que durant segles varen ser els gremis. Així, al centre es podran trobar productes agroalimentaris, mostres de flors i plantes, artesans de joieria, i fang, productors de teixits, de fusta i de pell o negocis de decoració.Enguany l’Ajuntament ja ha confirmat la presència de quasi 90 parades artesanes.

La fira també servirà per oferir una mostra de la feina que fan les empreses locals, a les quals el Consistori vol donar un suport especial. A més, hi haurà constants actuacions i animació al carrer com també parades de les entitats socials i cíviques del municipi.

Mostra de Cuina
La fira també servirà per promocionar la gastronomia i els restauradors locals amb la Mostra de Cuina que se celebra a la Plaça del Mercat i que comptarà amb la participació de 13 establiments locals, com també quatre cellers, un productor de cervesa artesana i un productor de sangria.

El batle Perelló ha destacat el contingut cultural del programa. Així, per exemple, a més de la fira en si, es podrà gaudir de fins a cinc exposicions artístiques diferents i una altra exposició dedicada a la curiosa història del Ferrocarril d’Alaró. A més, el batle ha recalcat la importància de la Mostra d’Arts Tradicionals de Caça.

La regidora Cabañero també ha destacat el concurs de ca d’atura que enguany s’allargarà tot el matí a causa del gran nombre de participants inscrits.

Cabañero ha convidat tots els mallorquins a acostar-se a Alaró a gaudir de la fira i de tot un poble que els rebrà amb els braços oberts. En aquest sentit, aconsella els visitants de dirigir-se als diferents aparcaments, fins a 6 diferents, que hi haurà habilitats i senyalitzats als voltants del centre i després a passejar a peu i gaudir del poble.

Veure el programa complet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat