Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Les matemàtiques, les vinyes i el vi protagonitzaren l’acte de celebració dels 40 anys de Jaume de Puntiró, de Santa Maria del Camí. Dia 29 de maig, els germans Bernat i Pere Calafat varen presentar el treball del matemàtic Josep Lluís PolDe 40 en 40, un llibre en el qual exposa 40 reflexions sobre la xifra 40. De fet, Pol ja va crear l’any 2018 un monòleg sobre la quadratura del cercle de Ramon Llull. En aquest nou treball, hi posa en relleu un dels nombres més importants de la nostra cultura, des d’àmbits com l’etnografia, la ciència, la llengua, la història, el paisatge, les matemàtiques, les vinyes i el vi.

Durant la cita, duta a terme al celler, també es va presentar el quadrat màgic elaborat pel ceramista Ramon Canyelles, que s’ha penjat a la façana de l’establiment.

A més a més, s’hi va presentar l’anyada 2020 del rosat Amicamat, un monovarietal de Mantonegro. Aquí en teniu la nota de tast: “Molt suau de color rosa pàl·lid amb reflexos vermellosos de posta de sol, molt brillant, potent i balsàmic. Aromes florals, gessamí i rosa, en boca es subtil, agradable, untuós i lleugerement sec, amb regust de `prunes i albercocs verds. Beveu-lo al contra llum del fosqueig d’una posta de sol, contemplau l’inici de la nit, contemplau l’amic, bessau l’amat”.