Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Les principals agrupacions del sector agroalimentari balear han signat un comunicat conjunt en què es comprometen a cooperar ara i més enllà del context actual.

Els representants del vi de Mallorca, i de la majoria d’oli, oliva i sobrassada que s’elabora en aquesta illa, juntament amb els productors de formatge de Menorca expliquen hi ha una disminució general de vendes de tots els productes, que pot arribar a ser del 40 al 70% i, fins i tot, del 90%

En el document, hi apunten que representen moltes desenes d’empreses i centenars d’agricultors del sector primari que “s’han vist fins ara com els més dinàmics i ben situats en el panorama agrari de les Balears. Paradoxalment, poden ser ara els més perjudicats, per dos motius: la dependència de les exportacions, i la bona penetració en el món de la restauració i l’hostaleria”.

Per això, demanen “la contribució dels consumidors de les Balears” a qui els sol·licita que triin en les compres el producte local.

La carta està signada per Antoni Bennàssar, president de la Denominació d’Origen Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra  Mallorca; Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca; Andreu Palou, president de la IGP Sobrassada de Mallorca; Josep L. Roses, president de la DO BInissalem); Bosco Triay, president de la DO.O. Formatge Maó-Menorca; i Miquel Arbona, president de la DO Oliva de Mallorca, que també agraeixen l’interès institucional, que ha començat a materialitzar-se amb algunes compres públiques.