Les principals agrupacions del sector agroalimentari balear han signat un comunicat conjunt en què es comprometen a cooperar ara i més enllà del context actual.

Els representants del vi de Mallorca, i de la majoria d’oli, oliva i sobrassada que s’elabora en aquesta illa, juntament amb els productors de formatge de Menorca expliquen hi ha una disminució general de vendes de tots els productes, que pot arribar a ser del 40 al 70% i, fins i tot, del 90%

En el document, hi apunten que representen moltes desenes d’empreses i centenars d’agricultors del sector primari que “s’han vist fins ara com els més dinàmics i ben situats en el panorama agrari de les Balears. Paradoxalment, poden ser ara els més perjudicats, per dos motius: la dependència de les exportacions, i la bona penetració en el món de la restauració i l’hostaleria”.

Per això, demanen “la contribució dels consumidors de les Balears” a qui els sol·licita que triin en les compres el producte local.

La carta està signada per Antoni Bennàssar, president de la Denominació d’Origen Pla i Llevant i de la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra  Mallorca; Joan Mayol, president de la DO Oli de Mallorca; Andreu Palou, president de la IGP Sobrassada de Mallorca; Josep L. Roses, president de la DO BInissalem); Bosco Triay, president de la DO.O. Formatge Maó-Menorca; i Miquel Arbona, president de la DO Oliva de Mallorca, que també agraeixen l’interès institucional, que ha començat a materialitzar-se amb algunes compres públiques.