Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Per: Ecocosas / AMIC / Redacció

És habitual fer servir el tarongí (Melissa officinalis) com a infusió. Com el seu nom indica, té unes aromes que recorden a taronja, és a dir, a cítrics, tot i que la seva forma recorda molt a l’herba-sana.

El tarongí, també anomenat tarongina, és usat com a remei natural per a diverses patologies ja que si es consumeix amb regularitat, pot alleujar molts problemes de salut. De fet, el tarongí és una bona aliada per a l’insomni i l’ansietat ja que és un bon tranquil·litzant.

També s’utilitza per als problemes digestius i per a eliminar els gasos causats per la mala digestió, i també és recomanable per alleujar les nàusees, els còlics menstruals i les migranyes.

És preferible consumir-la abans de colgar-se, en anar a dormir, ja que un dels seus efectes que produeix és somnolència. Per això, és convenient evitar-lo quan s’hagin de fer activitats rutinàries que requereixen atenció i vitalitat.

Per fer una infusió de tarongí, també anomenada melissa, la recepta és molt senzilla:

  • Bulliu 200 ml (una tassa) d’aigua.
  • Després afegir-hi un grapat de fulles fresques de tarongí.
  • Tapau la tassa i deixau-les en infusió entre 10 o 15 minuts.
  • Quan estigui teba, colau-ne l’aigua i ja la podeu beure.
Fotografia: iStock