/

El tarongí, una planta per a l’insomni i l’ansietat

El tarongí, també anomenat tarongina, és usat com a remei natural per a diverses patologies ja que si es consumeix amb regularitat, pot alleujar molts problemes de salut

Per: Ecocosas / AMIC / Redacció

És habitual fer servir el tarongí (Melissa officinalis) com a infusió. Com el seu nom indica, té unes aromes que recorden a taronja, és a dir, a cítrics, tot i que la seva forma recorda molt a l’herba-sana.

El tarongí, també anomenat tarongina, és usat com a remei natural per a diverses patologies ja que si es consumeix amb regularitat, pot alleujar molts problemes de salut. De fet, el tarongí és una bona aliada per a l’insomni i l’ansietat ja que és un bon tranquil·litzant.

També s’utilitza per als problemes digestius i per a eliminar els gasos causats per la mala digestió, i també és recomanable per alleujar les nàusees, els còlics menstruals i les migranyes.

És preferible consumir-la abans de colgar-se, en anar a dormir, ja que un dels seus efectes que produeix és somnolència. Per això, és convenient evitar-lo quan s’hagin de fer activitats rutinàries que requereixen atenció i vitalitat.

Per fer una infusió de tarongí, també anomenada melissa, la recepta és molt senzilla:

  • Bulliu 200 ml (una tassa) d’aigua.
  • Després afegir-hi un grapat de fulles fresques de tarongí.
  • Tapau la tassa i deixau-les en infusió entre 10 o 15 minuts.
  • Quan estigui teba, colau-ne l’aigua i ja la podeu beure.
Fotografia: iStock

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat