Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La Unió Espanyola de Tastadors ha publicat el resultat dels premis Baco 2019. Aquests guardons són els únics de l’Estat oberts exclusivament a vins de la verema més recent, és a dir, la de 2019, ja siguin blancs, negres o rosats.

El vi blanc de Mallorca hi ha aconseguit 8 medalles, de les quals 6 són per a vins de la denominació d’origen Pla i Llevant i 2 per a vins de la indicació geogràfica Vi de la Terra Mallorca. A més, la meitat dels premiats han estat elaborats amb la varietat autòctona Giró Ros.

El Gran Baco d’Or és per al vi Chardonnay Roure del celler Miquel Gelabert, un blanc que té una criança en botes de roure francès. Aquest mateix celler també ha estat guardonat amb un Baco d’Or amb el vi Sa Vall, un cupatge de Giró Ros, Viognier i Pinot Noir. També un Baco de Oro el vi Torre des Canonge, del celler Toni Gelabert, i Capgiró, del celler Can Majoral, tots dos elaborats amb Giró Ros, com també ha rebut la mateixa distició Vi Rei Blanc, del celler Vi Rei, elaborat amb Premsal i Chardonnay, a més del vi  Amigo, del celler Can Feliu, un monovarietal de Viognier. Els Baco d’Argent han estat per al vi Son Ravell, de Viognier, del celler Armero Adrover, i per al vi Dues, elaborat a parts iguals amb Giró Ros i Chardonnay, del celler José L. Ferrer.