Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Glòria González, estudiant de cicle mitjà de cuina de l’IES Juníper Serra, ha estat proclamada millor cuinera vegana amb dos plats de tocs avantguardistes. El jurat, format per cuiners i especialistes gastronòmics varen lloar els plats preparats per la jove cuinera d’Inca, que actualment fa les pràctiques a la foodtruck Indivisible, creada el 2020 per Josep Vich i Cristhian Bejarano.

El premi s’emmarca en la segona edició del Campionat de Cuina Vegana Ciutat de Palma, celebrat el dijous 20 de maig a l’hotel Melià Palma Marina, en el qual hi han participat 8 finalistes d’arreu de l’illa. Glòria González es va imposar a altres cuiners professionals amb dos plats. El primer era salat i el va servir dins un coco, amb albergínia feta al forn glacejada amb salsa teriyaki amb licor de palo, servida amb un puré d’albergínia amb miso. El segon era dolç i va consistir en una rosa feta amb tires de melicotó que va aromatitzar amb sangria i que va acompanyar d’una merenga vegana.

El segon lloc va ser per a Catalina Pol i Carla Pérez, alumnes de l’Escola d’Hoteleria de les Illes Balears, i el tercer premi se l’endugueren els cuiners Alina Cioaca i Dámaso Campos, del restaurant Moss de l’hotel Melià Palma Marina.

Els guanyadors s’endugueren una obra de l’artista Manel Garner, llibres de cuina vegana, un lot de productes Llorenç Cerdà i un cistella de verdures de Terra Camp.

El jurat va estar format per Serena Sirini, experta amb pastisseria vegana i propietària de la pastisseria Miss Sweet (Lloseta), Fernando P. Arellano, xef de Baibén (Port Portals), Bernabé Caravotta, xef de Vandal (Palma), Adrián Quetglas, xef d’Adrián Quetglas (Palma), entre d’altres.

La cita està organitzada per l’Associació de Cuiners Afincats a les Illes Balears (ASCAIB) i Vegan Chefs. Jose Cortès, president d’ASCAIB, ha avançat que tenen pensat organitzar la tercera edició del concurs el proper mes de novembre d’enguany.