El programa de la Fira de Santa Margalida 2019 ve carregat d’un gran ventall de propostes gastronòmiques. Els actes, que són organitzats per l’Ajuntament de Santa Margalida, amb el suport d’entitats i ciutadans, abasten des de cursos de tast de vi fins a tallers de crespells i d’ous de Pasqua.

A més a més, cal remarca la celebració de la Mostra de l’Ametla, on hi haurà demostracions de les feines del camp relacionades amb el fruit de l’ametler, com també maquinària i panells explicatius. A més, hi haurà venda de productes relacionats amb l’ametla de Mallorca a càrrec d’artesans illencs, una activitat que es concentrarà a la  plaça de s’Abeurador (pati de la Casa de Cultura Joan Mascaró i Fornés).

Les activitats són les següents:

Curs d’iniciació al tast de vi a Santa Margalida. Dijous 11 d’abril  i divendres 12 d’abril, de 19.30 a 21 hores. El primer dia es dedicarà als vins blancs i rosats, i la segona jornada es tractaran els vins negres d’anyada i criança, a més d’un escumós. Dirigeix el curs, Rafael Montero Silvestre, enòleg del celler Son Juliana. Per apuntar-s’hi cal enviar un missatge a videmallorca [arrova] gmail [punt] com amb l’assumpte: Tast a Santa Margalida. Preu: 20 euros. La inscripció es farà efectiva per ordre d’arribada dels correus. Lloc: antic Casal de Cultura (c/ Constitució, 6, damunt les oficines de la Policia Local).

Taller de crespells. Divendres 12 d’abril, a les 10.3′ hores. L’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Santa Margalida, ha organitzat aquesta activitat ideal per gaudir de Setmana Santa i Pasqua. L’impartirà Pedrona Rosselló, a la plaça de la Vila.

Aquest mateix divendres 12 d’abril, a les 21 hores, hi haurà la inauguració de la 3a Mostra de Gegants, Capgrossos i Bèsties de Foc, ambientada pel constructor de gegants i bèsties de foc Manel Alba, artista mancorí. En acabar hi haurà un refrigeri per a tots els assistents. Romandrà oberta fins dilluns dia 15 a les 13 hores. En entrar, s’agrairà que es faci un donatiu d’ 1 € per col·laborar amb la Colla de Gegants de Santa Margalida. Lloc: Casal de Cultura Joan Mascaró i Fornés

Taller d’ous de Pasqua i crespells. Dissabte 13 d’abril, a les 10.30 hores. La Ludoteca (c/ de l’Hostal, 6) acull aquest taller culinari en anglès Places limitades.Places limitades. Preu: 10 €

Picada Vilera. Dissabte 12 d’abril, a partir de les 21 hores,  a la plaça de la Vila. Preu: picada: 1,5 €; begudes: 1 €; vi: 2 €. Hi participen: Can Maco – Bar Sa Fonda – Las Palmeras – Bar Aratxu – Bar de la tercera Edat – Bar Juniors – Pica fort – Can Parric – Bodegues Galmés i Ribot – Pub es Colomer – Forn de Ca’n Joan.

36a Fira de Santa Margalida i de la 8a Mostra de l’Ametla. Diumenge, 14 d’abril, a partir de les 9 hores. Hi haurà, artesans, demostració de les feines del camp i venda de productes relacionats amb l’ametla de Mallorca, Mostra de llibres en català i venda de llibres. Demostració de feines d’artesans, exposició sobre les pedreres i trencadors de marès de Santa Margalida, exposició de cotxes i de treballs realitzats per l’Escola d’Adults (brodats, cordar cadires i manualitats…), exposició de tractors i Atraccions. .A les 11 h: Espectacle eqüestre a càrrec de l’Associació de Cavallistes de Santa Margalida, a la finca devora el quarter de la Guàrdia Civil. A les 12 h: Cercavila: Els siurells mallorquins, a càrrec de Teatrix. Sortida de la Plaça de La Vila i recorregut per tota la fira. A les 17.30 h: Actuació de l’Escola de Ball de Bot de Santa Margalida i actuació de Música Nostra, a la plaça de la Vila. A les 19 h Benedicció de rams i palmes, i processó i missa de la Passió, amb l’actuació de la Coral de Santa Margalida. A les 19h: Concert a càrrec del grup Turnedo:Tribut a l’indie espanyol. Versions d’Izai, Lory Meyers, Dorian, etc., al pub es Colomer.