L’Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Balears (APEGIB), acaba d’anunciar els Premis Gastronòmics 2023, uns guardons que l’entitat lliura a les persones que han destacat en aquest sector.
Els Premis Gastronòmics es lliuraran el mes de setembre vinent a Menorca, concretament els dies 21 i 22 de setembre en el marc de la Fira Arrels, concebuda per dinamitzar el producte local i la cuina menorquina, al Recinte Firal del Mercadal. Aquests guardons tenen el suport de la naviliera Baleària, la Fundació Foment Turisme de Menorca i el Consell de Menorca.
A l’edició d’enguany, es lliuraran els Premis Gastronòmics de Menorca i també els de Mallorca, els d’Eivissa i Formentera. Els guanyadors són els següents:
Menorca
- Cuiner de l’any: Sergi Villalonga, Cafè Balear. (Ciutadella).
- Restaurant revelació: Vermell, de l’hotel rural Vestige Son Vell. (Ciutadella).
- Reboster/Pastisser de l’any: Juan Carlos García, gelater, La Fàbrica de Farry. (es Mercadal.
- Millor cap de sala: Víctor Torrent Vivó, Pinzell Restaurant (Ciutadella).
- Trajectòria professional: El Paladar, amb botigues a Menorca, Mallorca i Evissa.
- Promoció del producte local: Vicent Vila, cuiner jubilat, Es Molí de Foc (Sant Climent, Maó).
- Millor gastrobar: Calucha(Maó).
- Millor restaurant de cuina menorquina, Premi Ramon Cavaller: Sa Fonda (Fornells).
Mallorca
- Premi a la crítica gastronòmica: Bernabé Caravotta, cuiner. (Palma).
- Premi Cati Juan de Corral: Gelateria Can Miquel. (Palma).
Eivissa i Formentera
- Premi Crítica: Herbes Marí Mayans(Eivissa)
- Premi Joan Castelló i Josepa Orvay: Virgínia Marí, pòstum (Eivissa).