/

L’hotel Finca Serena presenta el primer vi de la seva vinya

L'enòleg és Tomeu Llabrés, de Can Verdura (Binissalem), qui ha apostat principalment per les varietats autòctones de Mallorca

Aquest mes de juliol, s’ha presentat el vi de Finca Serena, l’hotel exclusiu i elegant situat al Puig Moltó de Montuïri. Per ser concrets, cal dir que són dos vins, de l’anyada 2021, un de rosat i un de blanc, que neixen de les mans expertes de l’enòleg mallorquí Tomeu Llabrés, de Can Verdura (Binissalem).

“El respecte als orígens i a allò local ens va dur a plantar més de 40.000 ceps de varietats autòctones, Premsal Blanc, Callet, Giró Ros i, també, de la varietat catalana Monastrell, per produir Vi de la Terra Mallorca”, explica Llabrés. L’enòleg i també enginyer agrònom comenta que treballen una viticultura responsable i ecològica: “en feim la recol·lecció de forma totalment manual, i en caixes de no més de 12 quilos. El resultat són vins frescos i afruitats, equilibrats i amb una subtil acidesa final que allarga el sabor a la boca”.

El vi Finca Serena blanc és un monovarietal de Premsal Blanc, de color groc-verdós pàl·lid, amb aromes de poma i peres i reminiscències de fruites tropicals, amb un toc anisat. En boca és equilibrat amb una subtil acidesa final que allarga el vi.

El vi Finca Serena rosat és un monovarietal de Callet, de color salmó pàl·lic, amb aromes de fruita vermella sobre una bàse herbàcia i especiada. En boca és també equilibrat, amb notes de fruita vermella.

“El nostre primer vi – apunta Pau Guardans -propietari de la col·lecció d’hotels de luxe Único Hotels a què pertany Finca Serena, neix amb la il·lusió de completar l’experiència dels nostres hostes, oferint productes elaborats dins de les 40 hectàrees de Finca Serena, com també l’oli dels nostres oliverars (Arbequina, Empeltre i Piqual), o els productes dels nostres dos horts ecològics”.

A més, explica el xef Oscar Velasco, Premi Nacional de Gastronomia 2007 i director gastronòmic amb el xef mallorquí David Martínez del restaurant de Finca Serena, Jacaranda, “els vins de Finca Serena són vins d’aromes florals i balsàmiques, subtils i elegants que mariden perfectament amb la majoria dels plats que es poden tastar al nostre restaurant”.

La presentació es va fer el dijous 7 de juliol i hi participaren diversos especialistes en vins i gastronomia, que lloaren el resultat obtingut amb aquests dos vins.

Restaurant de Finca Serena
Els vins es poden tastar als restaurants dels hotels Único, i també al restaurant de Finca Serena, que és obert al públic, s’allotgi o no a l’hotel. La carta del restaurant de Finca Serena canvia cada dia, i ofereix opcions de peix, carns i vegetarianes. Entre els plats destaquen el guisat de xot mallorquí, albergínia i verduretes de l’hort saltejades, la porcella cruixent amb cabdells d’enciam a la graella i la sopa de peix del Mediterrani a l’estil de l’illa. “La carta es basa en la cuina de temporada, però variam cada dia depenent de l’oferta i el mercat”, explica el xef Oscar Velasco, guardonat al llarg de la seva carrera amb dues estrelles Michelin, 3 sols Repsol i el Premi de Gastronomia de la ciutat de Madrid, entre d’altres reconeixements.

A l’estiu, cada dimarts i dijous s’organitzen respectivament, en una terrassa mirant a la Serra de Tramuntana, menú d’arrossos i barbacoes a l’aire lliure. Es recomana reservar atesa l’alta demanda i la limitació d’aforament.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat