Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els dies 31 de maig, 1 i 2 de juny, se celebra Madrid Fusión 2021 i una de les protagonistes de les ponències que s’hi faran és la cuinera Maria Solivellas, creadora del restaurant Ca Na Toneta de Caimari.

L’acte, que tendrà lloc el dimarts 1 de juny, i durà per títol Hedonisme responsable, el plaer del mínim. A la ponència, Solivellas hi exposarà la seva filosofia culinària, basada en la sobirania alimentària i l’economia circular. De fet, aquesta ha estat la seva màxima des que es va crear el restaurant Ca Na Toneta, que enguany celebra el 25è aniversari.

També participarà a Madrid Fusión 2021, Rubén Pol, sommelier mallorquí del restaurant Disfrutar de Barcelona; i els cuiners d’ASCAIB hi faran els tallers següents: Marta Rosselló, del restaurant Sal de Cocó, prepararà un cruixent d’ametlles i sobrassada; Ricardo Rossi, de l’Hotel Valldemossa, una galeta d’ametlla amb formatge de vaca, Oli de Mallorca i gel d’herbes; Pinxo González, de Palillos y Cuchillos, unes molles de sobrassada, amb crema de menjar blanc, chutney d’albercoc i sorpreses de maonès; Jose Cortès, xef executiu de Diablito, una coca d’oli amb escalivada i anguila fumada amb fusta d’olivera; i Matías Provvidenti, del restaurant Maleva, una torrada de pa de vidre amb confitura de magrana agra i porcella de porc negre. A més a més, el cuiner canari resident a Mallorca, Jonay Hernández, del restaurante La Vieja, lluitarà per proclamar campió el seu mojo de moll d’os en la final del concurs de mojos, una salsa típica de les Illes Canàries.

A la cita no hi haurà participació de Menorca, però sí que n’hi haurà d’Eivissa i de Formentera amb els xefs Òscar Molina (restaurant La Gaia, Eivissa) i Álvaro Sanz (restaurant Es Tragon, Sant Antoni de Portmany), que parlaran dels aliments de la mar de l’illa d’Eivissa. Així mateix, la restauradora i historiadora Helena Jiménez, la historiadora Carmen Mezquida, el periodista Iban Yarza, l’arqueòloga Glenda Graziani i el cuiner Joan Roig debatran sobre el pa, l’oli i el vi a l’antiga Eivissa.