Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

La Xarxa de Pagesos i Pageses Ecològics de les Illes Balears continua sumant aliats per visitar i fer feina als horts d’autoconsum durant l’estat d’alarma.

La campanya ja té més de 3.500 persones i devers  100 organitzacions adherides. Els pagesos expliquen que no té sentit poder fer coa als supermercats i grans superfícies, i que, en canvi, no estigui permès anar a l’hort, puntualment, una persona tota sola.

Fa unes setmanes, els representants dels pagesos ecològics varen enviar el manifest a Aina Calvodelegada del Govern d’Espanya a les Illes Balears, perquè intercedís al Govern espanyol per facilitar l’accés als horts. Posteriorment, li varen enviar un escrit en el qual hi exposaven, de nou, la importància de permetre-hi l’accés, però no n’han rebut cap resposta.

La Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) també es va sumar a la petició i va enviar una carta en aquest sentit a Aina Calvo. En aquesta ocasió, la Delegada del Govern espanyol va respondre la missiva i va donar permís per assistir als horts a les persones usuàries de serveis socials que poguessin acreditar-ho, atesa la situació de vulnerabilitat en què viuen. Això va permetre també obrir algunes parcel·les dels horts socials que molts de municipis posen a l’abast de persones amb risc d’exclusió.

Tot i aquest avenç, la majoria de persones de les Illes Balears continuen sense poder visitar els horts d’autoconsum, fet que sí que està permès a Catalunya, Galícia, País Valencià i Madrid. D’altra banda, el moment actual és important perquè ara mateix és el moment de sembrar el planter per a l’horta d’estiu.

La inicativa dels pagesos i pageses ecològics continua cercant suport, podeu llegir els punts de la campanya Els horts d’autoconsum són una eina imprescindible per afrontar aquesta crisi aquí.

La Xarxa de Pagesos i Pageses Ecològics està formada per l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA), l’Associació de la Producció Agrària Ecològica de Menorca (APAEM) i l’Associació de la Producció Agrària Ecològica d’Eivissa i Formentera  (APAEEF), i la campanya també ha estat impulsada per l’Associació de Varietats Locals.