Pere Palou: “Amb el cicle ‘La Bona Vida’ implantam hàbits saludables”

La Universitat de les Illes Balears prepara des de fa cinc edicions el cicle ‘La Bona Cuina’. Pere Palou n’és l’ànima i el seu principal impulsor.

La Universitat de les Illes Balears prepara des de fa cinc edicions el cicle ‘La Bona Cuina’. Pere Palou n’és l’ànima i el seu principal impulsor, i ens explica què hi trobarem a la propera edició que comença dia 5 de maig de 2014.

 

Què trobarem a la cinquena edició del cicle ‘La Bona Cuina’?
Al cicle ‘La Bona Vida’ hi podem trobar moltes de coses: gent que estima la cuina com nosaltres, professionals enamorades de la seva tasca i un equip que prepara el programa des de fa 5 anys amb molta d’il·lusió.

 

“ENS HEM D’ACOSTUMAR A MENJAR MILLOR:A MENJ AR PER VIURE I NO VIURE PER MENJAR”

La cuina saludable hi té un paper destacat, de quina manera?
Ens hem d’acostumar a menjar millor. No cal menjar molt per gaudir del plaer de la taula. No hem de carregar de greixos el menjar perquè sigui bo. ‘La Bona Vida’ té com a objectiu implantar uns hàbits de vida saludables i això comença per saber cuinar sense utilitzar una gran quantitat de greixos, emprant els productes de temporada, les coses que trobam al mercat. En definitiva: menjar per viure i no viure per menjar

 

Quin paper hi juga el vi?
A una taula, perquè sigui completa, hi ha d’haver sempre, a part del menjar, aigua i vi. En aquesta ocasió hem donat una passa més i comptarem amb una professional de l’enologia que ens ensenyarà a reconiexer els vins i a utilitzar-los correctament a la taula.

 

“IMPARTEIXEN EL CICLE LES CUINERES MARGALIDA COLL I MARIA SOLIVELLES, JUNTAMENT AMB L’ENÒLOGA MAR JORDI”

Tres dones s’encarregaran d’ensenyar-nos el secrets de la bona cuina, què tenen en comú?
Enguany podem trobar al cicle dues cuineres que tenen portal obert per a tothom. Són na Margalida Coll, del restaurant Miceli de Selva, i na Maria Solivelles, del restaurant Ca na Toneta de Caimari, qui ens ensenyaran a preparar una sèrie de plats a cada un dels tallers, tres com a mínim, i que en acabar ens menjarem per veure com han quedat. A més a més, l’enòloga Mar Jordi a cada sessió ens presentarà tres vins mallorquins diferents de l’Associació Petits Cellers.

 

TALLER DE CUINA EN MARIA SOLIVELLAS (Restaurant Ca Na Toneta) dies 5 i 12 de maig
TALLER DE CUINA EN DIRECTE AMB MARGALIDA COLL (Restaurant Miceli) dies 10 i 11 de juny

Què tenen en comú?
La passió. Totes tres senten passió amb totes les lletres per la gastronomia, per la taula, per la terra: Per la vida.

 

On podem trobar més informació?
Tota la informació la podeu trobar a http://www.fueib.org/curs/labonavida. Com també al telèfon 971 25 96 96.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Latest from Actualitat