Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Els organitzadors del Concurs de Pintxos i Tapes Ciutat de Valladolid ha publicat la llista dels 46 finalistes que hi participaran, cuiners i cuineres professionals d’arreu de l’Estat.

El jurat ha seleccionat quatre cuiners de Mallorca i un de Menorca, que protagonitzaran aquesta competició, que tendrà lloc els dies 8 i 9 de novembre, a la Cúpula del Mil·lenni a Valladolid.

Els cuiners i establiments seleccionats són:

  • Igor Rodríguez Sanz, de El Bandarra (Palma, Mallorca), amb el xuxo de porc amb anfós, un plat que combina aquesta pasta dolça típica de Girona amb un peix molt apreciat a la cuina mallorquina.
  • José Miguel Martínez Pilar, de Balearic Cap Vermell Gran Hotel (Son Servera, Mallorca), amb aglà ibèric de pernil salat.
  • Andreu Moreno Castellano, de Sa Punta (Son Servera, Mallorca), amb el Caprici del Dimoni, que consisteix en un brownie de tomàtiga, foie i xocolata negra.
  • Antònia Massanet, cuinera mallorquina que treballa a la Pastisseria Escribà (Barcelona), amb la tapa pansobrassada (una galleta de carquinyoli i miques de xocolata d’ ametles mallorquines amb una minisobrasada farcida de sobrassada caramalitzada , que el jurat embotirà al moment (com a matancers).
  • Juan Carlos García Carrera, de The Tapas Gastrobar (es Mercadal, Menorca), amb la tapa Metamorfosi, que consisteix en un caneló d’ensaïmada, amb un guisat de carn especiat amb camamil·la, romaní, aire d’aigua de mar i formatge vell de Maó.

Totes les tapes que participen al concurs es podran tastar als bars i restaurants de Valladolid que fan de padrins dels concursants.