Sorry, this entry is only available in Catalan. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Segons el darrer anàlisi epidemiològic i ateses les circumstàncies de cada illa, el Govern ha decidit mantenir totes les illes en el nivell 1, de baix risc de transmissió.

Per aquest motiu, hi haurà vigent una nova normativa a partir d’aquest diumenge,  6 de juny. 

Restauració
Es permet obrir els espais interiors en totes les Illes fins a la mitjanit, sempre respectant el que marquin les ordenances municipals respectives, amb una ocupació de fins a un 50 % de la capacitat en totes les illes. En tot cas, el màxim permès és de 150 persones. Les taules han de ser de 6 persones com a màxim a totes les Illes.

Pel que fa als exteriors, es permeten fins a 10 persones per taula en totes les illes i s’amplia l’horari també fins a la mitjanit si les ordenances municipals ho permeten. Es poden ocupar totes les taules, sempre que no se superin els 250 clients.

Noces, batejos, comunions…
Es manté la capacitat en 50 persones en exteriors i 20 en interiors. S’autoritza el ball, sempre que es faci amb mascareta. L’horari s’ha d’ajustar al de la restauració. Es permeten fins a 120 persones en els exteriors o 50 en els interiors si tots els assistents estan vacunats o han tingut una prova d’antígens o PCR fetes just abans de l’esdeveniment.

Platges i parcs
Els parcs infantils o espais d’ús públic a l’aire lliure similars poden estar oberts al públic, excepte entre les 22.00 i les 06.00 hores. També es pot romandre a les platges, excepte en aquest mateix horari: de 22.00 a 06.00 hores.

A més, a partir de diumenge s’amplien fins a 15 persones màxim les reunions socials i familiars en exteriors (excepte la restauració) i 10 en espais interiors. 

D’altra banda, la mitjanit de dissabte a diumenge decaurà el cobrefoc (toc de queda) a totes les Illes Balears, perquè no se n’ha proposat la pròrroga. Els llocs de culte, a més, es podran ocupar de bell nou al 100 % sempre que es garanteixi el metre i mig de separació entre nuclis de convivència.

Cinemes i circs de carpa
Es poden ocupar 2/3 parts de les butaques, sempre que hi hagi un seient de separació entre nuclis de convivència de màxim dues persones.

Teatres, auditoris, sales de concerts i espais similars
Els teatres, auditoris i sales de concerts poden dur a terme l’activitat sempre que no superin 2/3 de la capacitat màxima autoritzada. En altres espais on es facin esdeveniments similars, es manté la capacitat permesa a 2.000 persones en exteriors i a 800 en el cas dels espais interiors. També s’ha de deixar una butaca buida entre grups de convivència, que han de ser de dos persones com a màxim. Les llotges es poden omplir al 100 %, sempre que tots els ocupants siguin un mateix nucli de convivència.

Biblioteques, arxius, museus, sales d’exposicions i monuments
La capacitat permesa s’amplia al 100 %. L’activitat grupal es permet amb 40 persones en els interiors i 75 en els exteriors.

Comerços
Mantenen la capacitat completa i el tancament del comerç no essencial s’allarga fins a les 00.00 h sempre que ho permeti l’ordenança municipal.

Hotels, refugis i altres establiments turístics
Els espais comuns es poden ocupar al 50 %. S’augmenta la cabuda a les habitacions compartides fins a 10 persones sempre que no se superi el 50 % de la capacitat de l’estança. Els habitatges turístics han d’estar ocupats per un màxim de 10 persones (fins ara eren 6). 

Establiments de joc i apostes
Poden seguir obrint fins a les 22.00 h, amb un 50 % d’ocupació. Poden tenir activitat de restauració. En tot cas, és obligatori garantir la bona ventilació de l’establiment.

Condicions per als locals d’oci infantil
L’activitat dels locals d’oci infantil s’ha de dur a terme respectant el 50 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai i grups de màxim 25 persones en espais interiors i 50 persones en espais exteriors

Congressos, seminaris, reunions de negoci i similars
Es permet realitzar congressos, seminaris, jornades, assemblees, trobades, reunions de negocis, conferències i esdeveniments amb 200 persones com a màxim en espais exteriors en totes les Illes i 150 persones màxim i 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai en el cas dels interiors. Es recomana dur a terme aquests esdeveniments de manera telemàtica. En espais tipus auditori hi pot haver una assistència màxima de 500 persones i un 50 % de la capacitat màxima autoritzada.

En el cas dels congressos dirigits exclusivament a professionals sanitaris, es permet la realització d’aquest tipus d’esdeveniments amb una assistència màxima de 1.000 persones i un 75 % de la capacitat màxima autoritzada de l’espai.

Centres recreatius per a gent gran
Aquests centres han de seguir limitant l’ocupació al 50 % de la capacitat autoritzada però augmenta el nombre de persones per grups que poden dur a terme la seva activitat habitual: fins a 75 persones en exterior i 30 a l’interior (fins ara era de 50/20). Poden oferir servei de restauració, en les mateixes condicions que el sector.

Campaments
Queden autoritzats amb una capacitat màxima d’un 50 % per tenda o 3 persones de diferents nuclis de convivència. A les escoles d’estiu que es facin en aquestes instal·lacions, es permetrà un màxim de 150 persones.

Transports
S’elimina la limitació fixada en un mínim d’un 20 % en la prestació del servei del taxi per a consells insulars i ajuntaments en el seu àmbit d’actuació.