Com fer pa naan a casa

El pa naan és un acompanyament popular per a diversos plats de la cuina índia i pakistanesa. La preparació és relativament senzilla i pot fer-se amb pocs ingredients. La recepta per fer pa naan a casa és la següent:

Ingredients:

  • 500 grams de farina de blat
  • 1 cullerada de sucre
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
  • 1/2 culleradeta de llevat en pols
  • 200 ml de llet
  • 100 grams de iogurt natural
  • 2 cullerades d’oli vegetal
  • Julivert

Elaboració:

En un bol gros, barrejau la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat de sodi i el llevat en pols fins que estiguin ben integrats. A poc a poc, afegiu-hi la llet, el iogurt, el julivert picat i les cullerades d’oli vegetal. Pastau bé tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia i suau. Si la pasta és massa seca, podeu afegir-hi una mica més de llet per aconseguir la consistència adequada.

Cobriu el bol amb un pedaç net i deixau reposar la pasta en un lloc càlid durant aproximadament 2 hores. Durant aquest temps, la pasta hauria de créixer i doblar el seu volum inicial.

Preescalfau el forn a 220ºC.

A continuació, dividiu la pasta en porcions petites i feis-ne boles amb les mans. Esteneu cada bola amb un aprimador per donar-li forma de cercle pla d’uns 15 centímetres de diàmetre. Si la pasta s’enganxa a la superfície, podeu posar-hi una mica de farina per evitar-ho.

Opcionalment, podeu untar una mica de mantega a la superfície del naan per donar-li un gust més agradable.

Per acabar, posau els naans en una safata de forn lleugerament enfarinada o coberta amb paper de forn. Enfornau-los durant uns 8-10 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats a la part superior.

Un cop fets, traieu els naans del forn i deixau-los refredar una mica abans de servir-los.

Imatge: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published.