El pa naan és un acompanyament popular per a diversos plats de la cuina índia i pakistanesa. La preparació és relativament senzilla i pot fer-se amb pocs ingredients. La recepta per fer pa naan a casa és la següent:
Ingredients:
- 500 grams de farina de blat
- 1 cullerada de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de sodi
- 1/2 culleradeta de llevat en pols
- 200 ml de llet
- 100 grams de iogurt natural
- 2 cullerades d’oli vegetal
- Julivert
Elaboració:
En un bol gros, barrejau la farina, el sucre, la sal, el bicarbonat de sodi i el llevat en pols fins que estiguin ben integrats. A poc a poc, afegiu-hi la llet, el iogurt, el julivert picat i les cullerades d’oli vegetal. Pastau bé tots els ingredients fins a obtenir una massa homogènia i suau. Si la pasta és massa seca, podeu afegir-hi una mica més de llet per aconseguir la consistència adequada.
Cobriu el bol amb un pedaç net i deixau reposar la pasta en un lloc càlid durant aproximadament 2 hores. Durant aquest temps, la pasta hauria de créixer i doblar el seu volum inicial.
Preescalfau el forn a 220ºC.
A continuació, dividiu la pasta en porcions petites i feis-ne boles amb les mans. Esteneu cada bola amb un aprimador per donar-li forma de cercle pla d’uns 15 centímetres de diàmetre. Si la pasta s’enganxa a la superfície, podeu posar-hi una mica de farina per evitar-ho.
Opcionalment, podeu untar una mica de mantega a la superfície del naan per donar-li un gust més agradable.
Per acabar, posau els naans en una safata de forn lleugerament enfarinada o coberta amb paper de forn. Enfornau-los durant uns 8-10 minuts o fins que estiguin lleugerament daurats a la part superior.
Un cop fets, traieu els naans del forn i deixau-los refredar una mica abans de servir-los.
Imatge: Getty Images