Pastís de verdures

Aquesta recepta de pastís de verdures és senzilla i bona de fer. La part que duu una mica més d’elaboració és tallar les verdures. Ara bé, una vegada la tengueu feta, us en llepareu els dits!

Ingredients:

Per a la pasta:
200 g de farina
100 g de mantega freda, tallada a trossos petits
1 ou
1/2 culleradeta de sal
Aigua freda, si és necessari

Per al farciment:
1 carbassó mitjà, ratllat
1 pastanaga mitjana, ratllada
1 pebre vermell, tallat a tires fines
1 ceba mitjana, tallada a daus petits
150 g de formatge ratllat (opcional)
3 ous
200 ml de nata líquida
Sal i pebre bo al gust
1 culleradeta d’herbes seques (orenga, romaní, etc.)

Preparació:

Per a la pasta:
En un bol, barrejau la farina amb la mantega. Afegiu-hi l’ou i la sal. Mesclau-ho bé fins que la pasta sigui homogènia.
Si és necessari, afegeiu aigua freda de mica en mica fins que la pasta agafi consistència. Feis una bola i deixau-la reposar al frigorífic durant 30 minuts.

Per al farciment:
En una paella, saltau la ceba fins que sigui transparent. Afegiu-hi el carabassó, la pastanaga i el pebre. Cuinau-ho tot fins que les verdures siguin cuites. Després, retirau-ho del foc i deixau-ho refredar lleugerament.

En un bol, heu de batre els ous i afegir-hi la nata líquida. Barrejau-ho tot bé i afegiu-hi el formatge ratllat, si n’hi voleu posar. Condimentau-ho tot amb sal, pebre bo i les herbes seques.
Afegeiu-hi les verdures saltades a la barreja d’ous i nata. Remenau-ho bé.

Muntatge del pastís:
Estirau la pasta amb un corró i cobriu un motlle per a pastís prèviament greixat. Abocau la barreja de verdures sobre la pasta estirada.
Enfornau-lo a 180 °C durant uns 30-40 minuts o fins que la superfície sigui daurada i el farciment sigui ferm.
Per acabar, deixau refredar el pastís abans de desmotllar-lo.

Imatge: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published.