Pastís d’estiu de formatge i cireres

Ingredients:

  • 600 g de cireres sense pinyol
  • 100 ml d’aigua
  • 125 g de sucre
  • 200 g de galetes tipus Digestive
  • 100 g de mantega a temperatura ambient
  • 500 g de formatge en crema
  • 125 g de mel
  • 2 culleradetes d’extracte de vainilla
  • 4 ous a temperatura ambient

Elaboració:
Poseu l’aigua i les cireres en un cassó, amb el sucre i porteu-lo a ebullició. Baixeu el foc al mínim i coure, removent-ho de tant en tant, i pressionant lleugerament les cireres per aixafar-les, de 12 a 15 minuts, o fins que les cireres hagin adquirit una textura tova i només quedin unes cullerades d’almívar. Després, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar.

Preescalfeu el forn a 180ºC. Unteu lleugerament amb mantega un motlle de cremallera de 22 cm de diàmetre i folreu-ne la base amb paper de cuina. Piqueu les galetes amb un robot fins que formin molles, incorporeu-hi la mantega i accioneu-ho de nou fins que ambdues quedin lligades. Pressioneu la mescla contra el fons i les parets del motlle i introduiu-ho en el congelador 10 minuts. A continuació, cobriu la part exterior del motlle amb paper de plata ben atapeït per evitar que en caigui líquid durant la cocció. Col·loqueu el motlle en una safata profunda de forn.

Bateu el formatge en crema, la mel i la vainilla fins obtenir una mescla homogènia. Afegiu-hi els ous d’un en un, bateu-ho bé després de cada addició. Després, barregeu-ho amb la crema i aboqueu la mescla sobre el fons del pastís. Poseu en la safata de forn aigua calenta suficient i coeu-ho al forn durant 45 minuts o fins que el pastís hagi quallat.

Per acabar, repartiu la mescla de cireres sobre el pastís, esteneu-la amb cura. Poseu-ho a coure 10 minuts més. Retireu-ne el paper de plata, col·loqueu el pastís sobre una safata i deixeu-ho refredar a la nevera fins al moment de servir. Acompanyeu el pastís amb l’almívar de coure les cireres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.