Ingredients

Per a 4 persones:

– 300 g de pastanagues pelades i tallades (pes final)
– 25 g de mantega
– 1 escalunya, picada
– 125 ml de nata (+35% MG)
– Una mica de nou noscada
– 2 ous
– 50 g d’ametlles filetejades
– 2 cullerades de cibulet fresc, capolat

Nota: Si els motlles són de 100 ml, sortiran 6 flams. Si els usau de 125 ml, en sortiran 4.

Preparació

Es tracta d’un entrant, però també es pot emprar com a postres.

Per començar, encalentim 10 grams de mantega en una paella i sofregim l’escalunya durant 1 minut. Hi afegim les pastanagues i ho remenam tot i hi afegim dues cullerades d’aigua. Ho salpebram, ho tapam i ho deixam coure a foc lent durant 15 minuts.

Després, hi afegim 35 ml de nata i la nou noscada. Ho deixam coure 5 minuts més. Ho trituram i hi afegim els ous. Ho tornam a triturar tot uns pocs segons més.

A continuació, repartim la mescla als motlles i els cuinam al bany maria durant 30 minuts. Per saber si estan fets, hem de ficar a la pasta un escuradents de fusta, si surt net és que ja està cuit.

Cinc minuts abans d’acabar els flams, cal escalfar en un cassolí la resta de la mantega i afegir-hi les ametlles i deixar-les daurar una mica. Hi afegirem la resta de la nata amb dues cullerades d’aigua i ho farem bullir. Ho retirarem del foc, ho salpebrarem i hi mesclarem el cibulí.

Per acabar, desmotllarem els flams i els acompanyarem de la salsa.